EXCELSIOR

Excelsior ziet hekkensluiter Fortuna Sittard de eerste zege van het seizoen pakken

Mike van Duinen baalt van een gemiste kans voor Excelsior tegen Fortuna Sittard
Mike van Duinen baalt van een gemiste kans voor Excelsior tegen Fortuna Sittard © Orange Pictures - Joris Verwijst
In de eredivisie heeft Excelsior zaterdagavond bij de nummer achttien Fortuna Sittard verloren. Het duel eindigde in 1-0. Na deze nederlaag zakt de ploeg van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen op doelsaldo naar de tiende plaats.
Dit moet je onthouden van Fortuna Sittard-Excelsior
Dit moet je onthouden van Fortuna Sittard-Excelsior © Orange Pictures - Joris Verwijst
Bij de thuisploeg zat Julio Velázquez voor het eerst op de bank als hoofdtrainer. De Spanjaard zag in de beginfase dat Excelsior twee keer goed weg kwam. Aanvoerder Mats Seuntjens, die weer terugkeerde in de basisopstelling van Fortuna Sittard, zette in de tweede minuut aan de linkerkant de actie in. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal, waar Dimitrios Siovas stond. De Griekse verdediger schoot deze grote kans echter over. Even later trapte Iñigo Córdoba een opgelegde mogelijkheid niet binnen.
De Kralingers namen naarmate de eerste helft vorderde het initiatief. De eerste Rotterdamse poging kon echter pas in de 25e minuut worden genoteerd. De mannen van hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen combineerden aardig, waarna Yassin Ayoub een schot loste op Fortuna Sittard-doelman Ivor Pandur. Vlak voor de rust was Couhaib Driouech dichtbij zijn eerste eredivisiegoal. De aanvaller van Excelsior trapte op de rand van het strafschopgebied op de paal.

Weinig spektakel

Het duurde even totdat de tweede helft op gang kwam. Burak Yilmaz, de vedette van Fortuna Sittard, kreeg toen pas zijn eerste kans van de wedstrijd. De Turkse spits stuitte op Excelsior-keeper Stijn van Gassel. Aan de andere kant schoot Mike van Duinen de bal naast het doel van de Limburgers.
Kijk hieronder naar het interview met Excelsior-doelman Stijn van Gassel:
Stijn van Gassel na Fortuna Sittard-Excelsior (1-0): 'We speelden zelf ook niet goed'
De spanning vergoedde een hoop in Sittard. Beide teams creëerden amper kansen. Zo knikte Yilmaz namens Fortuna Sittard een bal over en blokte Excelsior-linksback Nathan Tjoe-A-On net op tijd een schot van de Turk.
Excelsior werd in de slotfase geholpen door een rode kaart van Seuntjens. De aanvoerder van de thuisploeg verzamelde twee terechte gele kaarten, waarna hij eerder moest gaan douchen. Toch stapte Fortuna Sittard als winnaar van het veld. In de slotfase redde Van Gassel nog knap op een hard schot van Yilmaz, maar de doelman van de bezoekers had geen antwoord op de rebound van invaller Rémy Vita (1-0).

Fortuna Sittard - Excelsior 1-0 (0-0)

Rood: 77' Mats Seuntjens (Fortuna Sittard, twee keer geel)
87' 1-0 Rémy Vita
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, El Yaakoubi, Seymor, Tjoe-A-On; Fein (56' Lamprou), Goudmijn, Ayoub (68' Eijgenraam); Baas, Van Duinen (81' Kharchouch), Driouech (81' Markelo)