EXCELSIOR

Dijkhuizen na late nederlaag van Excelsior: 'Bij de goal van Fortuna lieten we keeper in de steek'

Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen zag Excelsior verliezen bij Fortuna Sittard
Hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen zag Excelsior verliezen bij Fortuna Sittard © Orange Pictures - Joris Verwijst
Na afloop van de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard gaf Excelsior-hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen zaterdagavond toe dat zijn ploeg ook niet best speelde. "We waren heel matig aan de bal", vond de Westlandse oefenmeester. De Kralingers gingen in Zuid-Limburg met 1-0 onderuit.
Dijkhuizen is teleurgesteld over hoe de enige tegengoal tot stand kwam. "Het is frustrerend dat je, als je in overtal tegen ondertal staat, niet dekt voor het doel als er een rebound komt. Hij (Stijn van Gassel, red.) pakte het eerste schot nog geweldig, maar ik vond dat we onze keeper daarbij in de steek laten."
Kijk hieronder naar het interview met Excelsior-hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen:
Marinus Dijkhuizen over Fortuna Sittard-Excelsior (1-0): 'Het team herkende slecht dat we een punt moesten koesteren'
Verder had Excelsior tegen Fortuna Sittard moeite met de kleine ruimtes. "Daarin missen we Marouan Azarkan om iets te creëren", geeft Dijkhuizen toe, die ondanks de rode kaart van Mats Seuntjens niet een extra aanvaller in de ploeg bracht. "Ik had namelijk niet het gevoel dat we zomaar zouden gaan winnen. Dan moet je een puntje koesteren. Ik vind dat we dit als team slecht hebben herkend."
Volgens Dijkhuizen is het goed dat de interlandperiode voor Excelsior aanbreekt. "Want sommige jongens hebben het heel zwaar", zegt Dijkhuizen. "Ze spelen voor het eerst op dit niveau. Dat snap ik wel. Een aantal jongen is ook nog eens minder fit." De Kralingers gaan aanstaande woensdag oefenen bij De Graafschap, waarin de niet fitte spelers minuten gaan maken. "Het grootste gedeelte van de basis is vier dagen vrij, zodat ze even kunnen bijtanken."