FEYENOORD

Slot kritisch op Feyenoord na twee tegendoelpunten corners tegen PSV: 'Dat is echt te veel in een topduel'

Arne Slot tijdens het duel tussen PSV en Feyenoord
Arne Slot tijdens het duel tussen PSV en Feyenoord © Broer van den Boom/Orange Pictures
Volgens Arne Slot heeft Feyenoord het zondagmiddag in de topper tegen PSV laten liggen op standaardsituaties. De Rotterdammers incasseerden in Eindhoven twee goals uit een hoekschop en verloren mede daardoor met 4-3 bij PSV.
“Waarom het vandaag de verkeerde kant op valt? Ik denk dat twee momenten beslissend zijn en die komen allebei voort uit een tegendoelpunt uit een standaardsituatie, juist op momenten waarop wij de overhand lijken te hebben”, vertelt een balende Arne Slot na afloop. Bij een 1-0 en 3-3 tussenstand was Feyenoord de betere ploeg in Eindhoven en leek het wachten op een Rotterdamse treffer. Maar twee keer maakte juist PSV, uit een corner, een doelpunt.
Nadat Feyenoord in de voorbereiding al veel tegendoelpunten uit standaardsituaties incasseerde, gebeurde dat nu dus ook in de competitie. “Maar ik ben het niets eens met de suggestie dat wij kwetsbaar zijn bij standaardsituaties. Dat was vandaag het geval en inderdaad in de voorbereiding ook. Maar de voorbereiding mag geen leidraad zijn. Al neemt het niet weg dat het vandaag te eenvoudig ging en twee tegengoals uit corners te veel is in een topduel.”

Domme ballen

Volgens Slot waren de standaardsituaties echter niet de enige reden voor de nederlaag bij PSV. De Feyenoord-trainer vond zijn ploeg het bij een 1-1 stand niet goed doen en zich niet goed onder de druk uitspelen. Mede daardoor leed Javairô Dilrosun balverlies en kon PSV de 2-1 via Cody Gakpo maken. “We herkenden in die fase niet goed genoeg hoe we onder hun druk uit konden spelen. Javairô moet daar niet worden aangespeeld. Je moet geen domme ballen op gedekte mensen spelen.”
Slot kreeg ook nog de vraag hoe hij naar de beslissingen van scheidsrechter Allard Lindhout had gekeken. Met name bij de vierde PSV-goal werd Feyenoord benadeeld, want de corner waaruit een doelpunt viel was geen corner. “Dat is ongelukkig voor ons, maar we moeten ons daar niet achter verschuilen. We hebben zelf te veel fouten gemaakt.”

Verbetering

Hoewel Feyenoord verloor, kijkt Slot net als Orkun Kökcü wel met een goed gevoel terug op het eerste wedstrijdblok van Feyenoord. “Ik denk dat we heel veel goede wedstrijden hebben gespeeld. En in tegenstelling tot in bijvoorbeeld het duel met Lazio duel, knokten we ons vandaag in lastige fases wel weer terug in de wedstrijd. Er zit een enorme verbetering in.”
Bekijk hier het interview met Feyenoord-trainer Arne Slot.
Slot ondanks nederlaag Feyenoord tegen PSV tevreden over eerste 'blok' Feyenoord: 'Is enorme verbetering zichtbaar'