FEYENOORD

Doelpuntenmaker Kökcü baalt van manier waarop Feyenoord tegen PSV de goals weggaf: 'Ging wel heel makkelijk'

Orkun Kökcü tijdens het duel tussen PSV en Feyenoord
Orkun Kökcü tijdens het duel tussen PSV en Feyenoord © Broer van den Boom/Orange Pictures
Orkun Kökcü leek met zijn fraaie doelpunt nog een punt te redden voor Feyenoord tegen PSV, maar zag de ploeg van Arne Slot nog een tegendoelpunt incasseren en met 4-3 verliezen. De aanvoerder baalde na afloop uiteraard van de nederlaag en weet die grotendeels aan het incasseren van twee doelpunten uit standaardsituaties.
"We gaven de doelpunten wel heel gemakkelijk weg vandaag”, vertelt Orkun Kökcü na afloop. De middenvelder zag zijn ploeg vroeg op voorsprong komen via Oussama Idrissi en zich daarna tot tweemaal toe - via Danilo en Kökcü zelf - terugknokken van een achterstand. Toch was het niet genoeg voor minimaal een punt.
Dat kwam omdat Feyenoord liefst vier doelpunten incasseerde. Feyenoord leek het met name op het middenveld lastig te hebben en geen grip te krijgen op de PSV-middenvelders. Dat ontkende Kökcü niet, maar hij wijst de suggestie dat het middenveld, bestaande uit Kökcü, Quinten Timber en Javairo Dilrosun ‘te aanvallend’ was, af
"We speelden aan het begin man-op-man, maar dat hadden zij op een gegeven moment door, waarna wij er moeilijk meer aan te pas kwamen. Daardoor verloren we grip op de wedstrijd. Maar dat het vandaag lag aan onze balans op het middenveld, daar ben ik het niet mee eens. Telkens als we verliezen gaat het over balans. Maar ik denk niet dat het daarom gaat.”

Te makkelijk

Een andere factor in de nederlaag waren de twee tegendoelpunten uit standaardsituaties, waarbij Feyenoord wel heel gemakkelijk geklopt werd. Kökcü vindt dan ook dat Feyenoord daarin wel wat te verwijten valt. "In de voorbereiding hadden we het daar ook lastig mee, maar in de competitie ging het juist weer heel goed. Alleen hoe ze vandaag vielen, was wel te makkelijk", zegt Kökcü.
Door de nederlaag in Eindhoven staat Feyenoord na zeven eredivisieduels op de derde plaats, met zestien punten. Als Kökcü de balans opmaakt van het eerste ‘wedstrijdblok’, vindt hij dat Feyenoord vooruitgang heeft laten zien. ,,Neem het verschil tussen de wedstrijd tegen Lazio, waar we hard onderuit gaan, en vandaag. We kunnen het PSV heel lang lastig maken. Als die simpele tegendoelpunten eruit gaan, dan ziet het er bij ons echt wel goed uit, denk ik.”
Bekijk hier het interview met Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü.
Kökcü vindt niet dat Feyenoord-middenveld tegen PSV te aanvallend was: 'Het gaat na verloren wedstrijden altijd over het ontbreken van balans'