FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Feyenoord over middenveld tegen PSV: 'Geen keuze uit luxe'

Javairô Dilrosun had het lastig tegen PSV
Javairô Dilrosun had het lastig tegen PSV © Broer van den Boom/Orange Pictures
In de laatste Podcast Feyenoord van Sinclair Bischop blikt hij samen met verslaggever Dennis van Eersel en presentator Jesse van Someren terug op de nederlaag van Feyenoord tegen PSV. De mannen zagen het middenveld als een belangrijk factor in de nederlaag van de Rotterdammers.
Een zure nederlaag, zo noemt Bischop de nederlaag van Feyenoord tegen PSV. Daarbij doelt hij niet alleen op de nederlaag op zich van Feyenoord, maar ook op de gevolgen die het de rest van het seizoen mogelijk heeft. "Zeker in dit seizoen zouden dit soort topduels wel eens heel erg belangrijk kunnen worden voor de competitie. Dus dan is het wel heel erg vervelend als je na een wedstrijd als vandaag, waarin er echt meer inzat, niet aan het langste einde trekt", zegt Bischop.
De mannen kunnen er niet omheen dat de manier waarop Feyenoord de doelpunten weggaf, daar een grote rol in speelde. Twee van de tegengoals vielen namelijk uit een hoekschop. Dennis van Eersel: "Je wist van tevoren dat PSV goed was in standaardsituaties en het een wapen is van hun. Dan moet je goed je afspraken nakomen en ook zo weinig mogelijk van dat soort situaties weggeven. Dat heeft Feyenoord allebei niet goed gedaan."

Te aanvallend

Daarnaast zien de mannen het middenveld van Feyenoord als een oorzaak voor de nederlaag. Bischop werpt de vraag op of het middenveld – bestaande uit Orkun Kökcü, Quinten Timber en Javairô Dilrosun – niet te aanvallend was voor een topduel. "Er ging behoorlijk veel mis op het middenveld. Door het aanvallende middenveld kwamen David Hancko en Gernot Trauner in mijn optiek ook vaak in de problemen. Je ziet dat de afstemming op het middenveld in dit duel niet goed was."
Een rol daarin was wegelegd voor Dilrosun. De mannen vragen zich af of de 24-jarige buitenspeler in dit soort topduels wel op het middenveld moet spelen. Van Eersel: "Hij lijkt daar toch te veel aanvaller voor. Je mag de bal niet verliezen op de plek waar hij dat deed bij de tweede goal. Dat kan wél als aanvaller, maar als middenvelder niet."

Niet uit luxe

Tegelijkertijd zijn de mannen zich ervan bewust dat Arne Slot eigenlijk ook geen andere keuze heeft dan Dilrosun opstellen. "In een ideale situatie had hij denk ik niet met dit middenveld gestart. Voor Fredrik Aursnes is eigenlijk geen vervanger gekomen. Mats Wieffer zou dat op termijn kunnen doen, maar nu nog niet. Het was geen keuze uit luxe", zegt Van Eersel.
Aan het einde van de podcast gaat het nog even over het afscheid van Bischop, die gaat werken bij ESPN en Rijnmond én zijn collega Van Eersel achterlaat. Die laatste wilde Bischop bedanken voor alle jaren dat ze samen radiocommentaar gaven bij wedstrijden van Feyenoord, door hem de onderstaande foto te overhandigen, waarop Sinclair en Van Eersel samen te zien zijn tijdens een Europese trip naar Young Boys.
Tekst gaat verder onder de foto.
Dennis van Eersel en Sinclair Bischop tijdens een Europese trip naar Young Boys
Dennis van Eersel en Sinclair Bischop tijdens een Europese trip naar Young Boys © Rijnmond
"Die gaat een heel mooi plekje krijgen bij mij. Ik had het allermooist gevonden als Feyenoord in mijn laatste wedstrijd ook nog had gewonnen, maar helaas", zegt Bischop.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.