nieuws

Kort nieuws uit de regio

rijnmond_kort.cropresize.tmp.jpg
rijnmond_kort.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Kroes blijft in Brussel, dronken mannen verstoren Avondvierdaagse, dronken automobilist twee keer gepakt en man (23) rijdt in op agent: Kort nieuws uit de regio

Kroes blijft in Brussel

ROTTERDAM - De Rotterdamse Neelie Kroes heeft nogmaals gezegd dat ze niet in de race is om premier van Nederland te worden. De VVD-coryfee was vóór de verkiezingen ook al in beeld gekomen, maar zei toen dat ze geen noodzaak zag om zich beschikbaar te stellen. Ook nu de VVD de grootste partij is geworden, wil de europese commissaris in Brussel blijven. Ze heeft daar de digitale agenda als portefeuille.
Dronken mannen verstoren Avondvierdaagse

ROTTERDAM - In het Vroesenpark in Rotterdam-Blijdorp zijn woensdagavond vier dronken mannen aangehouden die de Avondvierdaagse verstoorden. De Rotterdammers schreeuwden naar de wandelende kinderen en kregen van de politie het verzoek om het wat rustiger aan te doen. Een van de vier deed dat niet, en werd opgepakt. De andere drie vertrokken, maar even later liepen ze in de Bijlwerffstraat opnieuw te schreeuwen. Ook zij zijn door de politie meegenomen.
Dronken automobilist twee keer gepakt

NUMANSDORP – De politie heeft woensdagavond een dronken automobilist tot twee keer toe van de weg gehaald in Numansdorp. Eerst botste hij op de Torenstaat tegen een andere auto aan, volgens de politie althans. Zelf ontkende de 32-jarige man dat hij achter het stuur had gezeten. Nadat uit een blaastest was gebleken dat hij teveel had gedronken, moest de man zijn rijbewijs inleveren op het politiebureau. Even later kwamen agenten de man opnieuw tegen: hij reed al slingerend over de Burgemeester de Zeeuwstraat. Dat kostte hem twee boetes: één vanwege rijden onder invloed en één voor rijden zonder rijbewijs.

Man (23) rijdt in op agent

MAASSLUIS – Een 23-jarige man is woensdagavond in Maassluis met een scooter ingereden op een politieagent die hem wilde aanhouden. De politie heeft de jongeman aangehouden en verwijt hem poging tot zware mishandeling. Agenten wilden de bestuurder en zijn bijrijder aanspreken omdat één van hen geen helm droeg en de ander zijn helm maar half op zijn hoofd had gezet. De twee probeerden echter te ontkomen. Na een achtervolging konden ze worden tegengehouden. De scooter bleek niet de juiste kentekenplaat te hebben en het framenummer was eraf geslepen. Ook bleek dat de bestuurder een bekende was van de politie.