112

112-nieuws: Spoor van brandjes in Dordrecht | 89-jarige vrouw weer thuis nadat busje rivier de Lek inreed

Voertuig te water Krimpen aan de Lek
Voertuig te water Krimpen aan de Lek © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en het meest opvallende 112-nieuws van maandag 19 september en de voorgaande avond.

21:15 - Schuurtje, prullenbak en toilet in vlammen op, 'lijkt op brandstichting'

In de Dordtse wijken Crabbehof en Wielwijk zijn vanavond een mobiel toilet, een schuurtje en een afvalbak in vlammen opgegaan. De politie zegt dat het op brandstichting lijkt en doet onderzoek in de omgeving. Morgen komt de forensische opsporing sporenonderzoek doen.

16:30 - 89-jarige vrouw weer thuis nadat busje de Lek in reed

Een 89-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is weer thuis uit het ziekenhuis nadat het busje waarin ze zat de Lek inreed. Dat gebeurde zaterdagavond bij Krimpen aan de Lek. Het busje was van de veerstoep gereden op de plek van de veerpont naar Kinderdijk. De schipper van de pont was net aan de overkant. Hij zag het gebeuren en voer direct terug. Passagiers van de pont zijn in het water gesprongen om de inzittenden van het busje eruit te halen. De politie zegt dat het ongeluk vermoedelijk te maken heeft met een inschattingsfout van de bestuurder.
Volgens verslaggever Peter Stam van Alblasserdamsnieuws.nl maakt de vrouw het inmiddels weer goed.

13:45 - Huiselijk geweld ontaardt in steekpartij

In een woning in Dordrecht is zondagavond een persoon gewond geraakt bij een steekpartij. Dat gebeurde rond 19:00 uur in de Camphuijzenstraat in de wijk Krispijn.
De gewonde zou een man zijn. De politie heeft een vrouw aangehouden en laat weten dat de steekpartij te maken had met huiselijk geweld.

13:30 - Politie vindt vuurwapen in auto op Zuid

Bij de controle van een auto heeft de politie zondagavond een vuurwapen aangetroffen. Dat gebeurde na een melding van geluidsoverlast op de Maeterlinckweg.
Agenten stuitten daar op een groep van zo'n twintig mannen, die onder een viaduct zaten. De groep werd gesommeerd te vertrekken. "Gezien hun beschonken toestand mochten zij niet in de auto stappen", laat de politie weten. "Dit deed een 31-jarige bestuurder uit Rotterdam toch. Daarop werd hij gecontroleerd voo rijden onder invloed. Omdat hij zich niet kon legitimeren, werd zijn auto gecontroleerd. Daarbij troffen agenten een vuurwapen aan."
De bijrijder en andere passagier waren ondertussen te voet vertrokken. Na een korte zoekslag werden zij aangehouden op de Molièreweg. De Rotterdammers van 20 en 28 jaar werden daarbij onder schot gehouden door agenten.
De 28-jarige Rotterdammer bleek niet de juiste inzittende en is inmiddels weer op vrije voeten. De auto en het vuurwapen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.
Aanhouding (archiefbeeld)
Aanhouding (archiefbeeld) © Politie

11:07 - Beschieting Spijkenisse ging om verkoop telefoon

Het vuurwapengeweld op 't Plateau in Spijkenisse, zondagavond, had met de verkoop van een telefoon te maken.Het 19-jarige slachotffer had de telefoon te koop aangeboden. Rond 22:00 uur sprak hij af op 't Plateau. Daar kwamen twee tieners op hem af, die het toestel uit zijn handen gristen.
De jongens van ongeveer 18 jaar gingen er vandoor richting de Sportlaan en schoten daarbij nog een paar keer. Niemand raakte gewond. Op de parkeerplaats werd een kogel gevonden. In de ruit van een omliggende flat zou ook een kogel zijn ingeslagen.

09:55 - Huis in Rotterdam-Noord beschoten

Aan de Zwaanshals in Rotterdam-Noord is in de nacht van zondag op maandag rond 01:20 uur een woning beschoten. De dader is er vandoor gegaan. Dat meldt de politie op Twitter. Bij de beschieting is niemand gewond geraakt.
In het appartement zouden een vrouw en een aantal kinderen wonen, die al langer worden bedreigd. De politie wil hier niets over zeggen.

01:30 - Politie zet straten af na mogelijke overval in Delfshaven

Veel politie afgelopen nacht in en om de Rösener Manzstraat in Rotterdam-Delfshaven. Daar zou een overval zijn geweest. Bij de politie was de melding binnengekomen dat er ook een vuurwapen in het spel was.
Volgens ooggetuigen is een groep mannen staande gehouden en ondervraagd. Meerdere straten werden afgezet. Voor zover bekend is niemand gearresteerd.
UPDATE (10:00 uur): De politie zegt geen aanwijzingen te hebben gevonden voor een gewapende overval aan de Rösener Manzstraat.

22:01 - Schoten gelost bij beroving in Spijkenisse

De politie heeft een kogel gevonden op het parkeerterrein van 't Plateau
De politie heeft een kogel gevonden op het parkeerterrein van 't Plateau © MediaTV
Bij een beroving op 't Plateau in Spijkenisse is zondagavond geschoten. De politie is op zoek naar twee mannen van ongeveer 18 jaar die een 19-jarige Rotterdammer zouden hebben beroofd. Niemand raakte gewond.
Getuigen zeggen dat de mannen op de parkeerplaats met elkaar hadden afgesproken en dat er drie schoten zijn gelost. De politie zette een deel van het parkeerterrein af en ging met een speurhond op zoek naar bewijs. Op de parkeerplaats werd een kogel gevonden. In de ruit van een flat zou ook een kogel zijn ingeslagen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl