FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Feyenoord heeft een beter voetbalidee dan PSV'

FC Rijnmond met oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi
FC Rijnmond met oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi © Rijnmond
In FC Rijnmond blikken we uitgebreid terug op de topper PSV - Feyenoord. De Rotterdammers gingen met 4-3 onderuit in Eindhoven en met name op het middenveld heerste de thuisploeg grotendeels. "Het klinkt gek na een nederlaag, maar ik vind dat Feyenoord een beter voetbalidee heeft dan PSV", zegt oud-trainer Robert Maaskant.
In onze voetbaltalkshow legt Maaskant, die aan tafel zit met oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi, Sinclair Bischop en presentator Bart Nolles, uit waarom hij dat vindt. "Ik doel op de manier waarop Feyenoord op zoek is. Toch had ik tactisch, maar dat is achteraf praten, wel wat andere keuzes gemaakt. Op het moment dat Feyenoord echt onder druk kwam, bleven ze zoeken naar de korte oplossing in de opbouw. Dat is wel typerend voor hoe Arne Slot dingen wil oplossen, maar in die fase van de wedstrijd denk ik: sla je middenveld over en speel een sterkere spits aan."
El Ahmadi, die in 2017 als middenvelder kampioen werd met Feyenoord, keek ook met extra interesse naar die linie. "Ik vind Quinten Timber en Orkun Kökçü de beste spelers van Feyenoord, maar ze hebben allebei een drang naar voren toe. Je mist iemand die blijft staan, zoals ik dat vroeger deed. Timber kan dat het beste invullen. Misschien als Lutsharel Geertruida fit was, had hij wel gespeeld."

Gebrek aan lengte

Feyenoord incasseerde tegen PSV twee goals uit standaardsituaties. "Het gebrek aan lengte heeft Feyenoord opgebroken", vindt Maaskant. Dat klinkt heel raar omdat er veel meer dingen gebeuren, maar bij standaardsituaties kwam Feyenoord in de problemen. Vooral op het middenveld komt de ploeg lengte te kort. Er zijn twee echte koppers: David Hancko en Gernot Trauner."
In FC Rijnmond gaat het verder over het optreden van doelman Justin Bijlow tegen PSV, de spitspositie, de rol van Oussama Idrissi en Sebastian Szymanski, die tegen PSV goed inviel. Ook bespreken we de belangrijke zege van Sparta op FC Groningen en de pijnlijke nederlaag van Excelsior tegen Fortuna Sittard. En El Ahmadi praat over zijn eigen toekomst.
Kijk hieronder naar de hele uitzending: