nieuws

Blokker verkoopt Leen Bakker aan investeerder

blokker
blokker
AMSTERDAM (ANP) - Blokker Holding verkoopt de keten van woonwarenhuizen Leen Bakker aan investeerder Gilde Equity Management. Dat maakte het retailconcern dinsdag bekend. De verkoopsom werd niet vermeld.
Blokker maakte vorige week bekend dat het zich volledig gaat richten op de gelijknamige winkels in huishoudelijke artikelen. De andere winkelformules worden de komende tijd verkocht. Behalve Leen Bakker zijn dat onder meer Intertoys, Xenos en Big Bazar.
De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Leen Bakker heeft 2300 mensen in dienst en is goed voor een jaaromzet van ruim 330 miljoen euro. Het bijna honderdjarige bedrijf is sinds 1988 eigendom van Blokker.
De overname door Gilde brengt Leen Bakker onder één dak met concurrent Kwantum. Dat bedrijf, met een jaaromzet van zo'n 250 miljoen euro, werd in 2015 gekocht van het inmiddels failliete winkelconcern Macintosh. Beide ketens blijven als onafhankelijke merken bestaan.
Gilde zegt ervan overtuigd te zijn dat Leen Bakker in de nabije toekomst zal blijven groeien. Daarvoor is het wel nodig de online-activiteiten te versterken. Daar zal de komende tijd dan ook in worden geïnvesteerd.
Vakbond CNV is blij dat de overname voor de medewerkers van Leen Bakker in elk geval rust geeft, na het slechte nieuws begin mei over de reorganisatie bij Blokker Holding. Daardoor staan bij elkaar zo'n 1900 arbeidsplaatsen op de tocht.
,,Dit is positief nieuws", aldus CNV-bestuurder Martijn den Heijer. ,,Wij hopen uiteraard dat in de nabije toekomst ook voor andere onderdelen uit de Blokker Holding een soortgelijke overname mogelijk is.''
De ondernemingsraad van Blokker Holding is om advies gevraagd over de transactie. Verder is de verkoop nog afhankelijk van de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging.