nieuws

VVD en Leefbaar verbaasd over voorkeursbehandeling bij politiesollicitaties

VVD en Leefbaar zijn verbaasd over voorkeursbehandelingen van vrouwen en allochtonen bij de Rotterdamse politie. Zij vinden dit ongehoord en willen een debat met burgemeester Aboutaleb. Volgens de partijen moet diversiteit binnen het korps niet met discriminatie van blanke mannen worden bereikt.
"Je verdient een functie op basis van individuele kwaliteiten en je hoort geen voorkeur te krijgen omdat je vrouw of allochtoon bent", aldus VVD-raadslid Antoinette Laan.
Rotterdamse agenten zijn volgens Laan verontwaardigd omdat vrouwen en allochtonen worden voorgetrokken. Het politiekorps wil graag meer diversiteit binnen de eigen gelederen, en bij een sollicitatieprocedure krijgen vrouwen en allochtonen bij voorbaat al extra punten toegekend.
VVD-raadslid Antoinette Laan: "Een blanke man heeft hier nadeel van. Dus ze zijn bepaalde groepen mannen aan het discrimineren."
De korpsleiding heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt, maar blijft bij het standpunt dat bij gelijke geschiktheid vrouwen en allochtonen de voorkeur genieten.
Daarmee is volgens VVD-raadslid de kous niet af. VVD-raadslid Antoinette Laan: "Het moet helder zijn dat wij dit niet accepteren en dat signaal moet ook aan de politie worden afgegeven."