112

112-nieuws: Hennepkwekerij opgerold in Dordrecht | Snackbarmedewerker gewond na onenigheid met klant

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en het meest opvallende 112-nieuws van dinsdag 20 september en de voorgaande avond.

19:30 uur - Hennepkwekerij opgerold in Dordrecht

Bij een inval in een woning in Dordrecht is de politie dinsdag gestuit op een hennepkwekerij. Het vermoeden van de aanwezigheid van een hennepkwekerij was ook de reden voor de inval, waarbij in totaal 338 planten werden aangetroffen. Deze zijn inmiddels vernietigd. Eén persoon werd in de woning aangehouden.

10:08 uur - Snackbarmedewerker gewond na onenigheid met klant

Aan het Prinsenplein in Rotterdam is maandagavond een snackbarmedewerker gewond geraakt. Een boze klant kwam verhaal halen - haar eten zou bedorven zijn - en toen zijn de gemoederen hoog opgelopen. De vrouw is door snackbarmedewerkers uit de zaak gezet, waarna zij met versterking terugkwam. Dat mondde uit in 'een handgemeen tussen de drie belagers en de snackbarmedewerker', volgens de politie.
De drie belagers komen allemaal uit Rotterdam: het gaat om twee vrouwen van 20 en 26 jaar, en een man van 51. Zij zijn aangehouden. Het slachtoffer heeft een snee in zijn gezicht en is hieraan in het ziekenhuis aan behandeld.

23:08 uur - Auto beschoten in Dordtse wijk Krispijn

In de Dordtse wijk Krispijn, op het J.P. Heijeplein, is maandagavond een auto belaagd. Het voertuig, waar vijf mensen in zaten, stond stil voor een eethuis. Volgens de politie stopten er vervolgens meerdere auto's achter het voertuig. Daar stapten vier jongens uit, die daarna voor de auto van de slachtoffers gaan staan. Zij proberen dan de ramen van de auto in te slaan en lossen schoten.
Er raakt niemand gewond bij het incident. De daders gingen er in hun auto's vandoor, waarvan een een witte Volkswagen zou zijn. De politie doet (sporen)onderzoek en vraagt of getuigen zich melden.
De politie doet sporenonderzoek in Dordrecht
De politie doet sporenonderzoek in Dordrecht © MediaTV