nieuws

PVV grootste partij in Vlaardingen en Spijkenisse

stemmen.cropresize.1.jpg
stemmen.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - In Vlaardingen, Spijkenisse, Ridderkerk en Oostflakkee is niet de VVD, maar de PVV als grootste partij uit de stembusgang gekomen.
Wilders' partij deed het goed in de regio Rijnmond, hoewel de partij in Rotterdam de PvdA voor zich moet dulden.
De PVV-aanhang was in de regio Rijnmond veruit het grootst in Spijkenisse, met 27,1 procent van de stemmen. In Ridderkerk stemde 19,8 procent op de partij, in Oostflakkee 20,1 procent en in Vlaardingen 21 procent.

Schiedam en Hellevoetsluis

Andere gemeenten waar de partij van Geert Wilders het erg goed deed waren Schiedam (22,3 procent) en Hellevoetsluis (24,2 procent). In Schiedam eindigde de partij nipt achter de PvdA, die 22,4 procent binnensleepte. In Hellevoetsluis werd de VVD de grootste.
De PVV had de kleinste aanhang in Graafstroom: 8,5 procent.

Hardinxveld-Giessendam eerste

De partijen lagen het dichtst bij elkaar in Sliedrecht. De PvdA won er met 15,1 procent.
Hardinxveld-Giessendam was in de Rijnmond-regio de eerste gemeente die met de uitslag kwam, Barendrecht de laatste. De meest opvallende uitslag scoorde de VVD in Lansingerland: van 18,3 naar 32,6 procent.

Balkenende verliest ook in Capelle

Het landelijke pak slaag voor de CDA kreeg lijsttrekker Balkenende ook in zijn woonplaats Capelle aan den IJssel. Het CDA ging van 22,4 naar 9,7 procent. De VVD was daar de grootste partij met 21,2 procent.
Kijk voor alle uitslagen hier of hier .