WONEN

Gerben bouwt een starterswoning voor zijn dochter Ilse: 'Als ik snel bouw, is ze volgend jaar het huis uit'

Iris en Gerben
Iris en Gerben © Rijnmond
Bouwvakker Gerben Vonk is druk bezig met de bouw van het eerste huis van zijn dochter Ilse. Hij werkt als voorman aan de bouw van een project met vier starterswoningen. Bijna elke dag komt ze een kijkje nemen bij haar vader op de bouwplaats. "Als ik het snel bouw, is ze volgend jaar het huis uit!"
In een oude kuiperij in Molenaarsgraaf worden vier starterswoningen gebouwd voor jongeren. Compacte rijtjeshuizen met een warmtepomp en zonnepanelen. Het bouwproject ligt op nog geen 300 meter van het ouderlijk huis van Gerben en Ilse in Brandwijk. Alleen rivier de Graafstroom zit ertussen.
Ilse staat te trappelen om de woning straks te betrekken en is trots op haar vader. "Ik vind het heel erg mooi worden. Elke week laat mijn vader zien waar hij dan weer aan gewerkt heeft."
Iris neemt elke dag bij de wandeling met de hond een kijkje bij de bouw:
Gerben bouwt huis voor dochter
De bouwgrond is van dorpsgenoot en vriend Gerard Wemmers, die graag huizen voor starters wilde laten bouwen. Toen de familie hoorde van het project, heeft Ilse zich met haar vriend ingeschreven. Aannemersbedrijf P. Van Leeuwen werd ingeschakeld om de huizen te bouwen. Gerben werkt daar al jaren en mocht vervolgens het huis van zijn eigen dochter gaan bouwen.
Voor Gerben is het leuk om aan het project te werken. "Ik krijg veel positieve reacties van mensen. Die het ook leuk vinden dat ik dit voor mijn dochter kan bouwen." Toch gaat het hoekhuis, waar zijn dochter gaat wonen, niet anders worden dan de drie andere woningen. "Nee hoor, de huizen worden allemaal hetzelfde. Nummer een, twee, drie en vier." Er komen geen gouden kranen in het huis, belooft Gerben lachend.
Gerben bezig met de betonmolen
Gerben bezig met de betonmolen © Rijnmond
Aan de keukentafel is de bouw nog steeds het onderwerp van gesprek. De interesse in Gerbens werk in de bouw is ineens erg groot. Gerben vreest alleen dat hij na de oplevering nog niet klaar zal zijn met het huis. "Waarschijnlijk mag ik dan ook nog binnen gaan klussen."
Er worden in totaal vier huizen voor starters gebouwd
Er worden in totaal vier huizen voor starters gebouwd © Rijnmond