LOKAAL

Het weer van vandaag: perioden met zon en droog

Het weer van woensdag 21 september
Het weer van woensdag 21 september © Rijnmond
Vandaag hebben we te maken met een vriendelijk weerbeeld waarbij we de zon regelmatig zien en blijft het overal droog. De temperatuur loopt op naar ongeveer 18 graden en omdat er niet of nauwelijks wind staat voel het aangenaam aan buiten.
Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en kan het vooral landinwaarts flink gaan afkoelen. De temperatuur kan landinwaarts dalen tot ongeveer 4 graden en alleen bij zee is het met 8 of 9 graden wat zachter. Er staat nog steeds maar nauwelijks wind en lokaal zou een mistbank kunnen ontstaan.
Morgen ziet het weer er zelfs nog wat beter uit, er is meer zon dan vandaag en ook de temperaturen doen er een stapje bovenop en kunnen oplopen naar 19 graden. De wind komt uit het zuiden en waait zwak tot matig met windkracht 2 tot 3.

Vooruitzichten

Op vrijdag en zaterdag komt er meer bewolking en is er kans op een bui. Zondag blijft het vrijwel overal droog. Na het weekend neemt de kans op neerslag toe.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 21 en 30 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 18,3 graden en de minimumtemperatuur 10,0 graden. Er valt gemiddeld 30,0 mm neerslag.