BEROVING

112-nieuws: Gegijzelde Fransman in badkamer gevonden I Gewapende beroving in Spijkenisse

De politie doet onderzoek in de omgeving in Spijkenisse
De politie doet onderzoek in de omgeving in Spijkenisse © JB Media
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en het meest opvallende 112-nieuws van woensdag 21 september en de voorgaande avond.

15:30 - Gegijzelde Fransman in badkamer gevonden

Een 31-jarige Rotterdammer zit voorlopig nog even vast in de cel. De man wordt ervan verdacht dat hij een 29-jarige Fransman zou hebben ontvoerd.
De Rotterdamse politie ging na een melding van de Franse autoriteiten op zoek naar de man uit Montpellier. Die werd door een arrestatieteam gevonden in een badkamer van een woning in Rotterdam-Oosterflank. Zijn handen en voeten waren getaped. In de woning werden ook diverse versnijdingsmiddelen, drugs en patronen gevonden. De Fransman is na verhoor vrijgelaten.

09:15 - Grote lading cocaïne aangetroffen tussen gitaren

De Douane heeft dinsdagmiddag tijdens een controle in de Rotterdamse haven twee grote ladingen cocaïne aangetroffen. Het gaat om twee partijen van 450 en 1077 kilo. Volgens de douane is de straatwaarde van de drugs 'ruim 114 miljoen euro'.
De eerste partij van 450 kilo werd gevonden tussen blikken asperges uit Peru. Die waren bestemd voor een Spaans bedrijf. De tweede lading van 1077 kilo lag in een container gitaren met een Nederlandse bestemming. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat de drugs ergens in Zuid-Amerika in de container zijn gestopt.
| Foto:
| Foto:

04:30 - Gewapende beroving in Spijkenisse

Aan de Poolsterstraat in de wijk Sterrenkwartier in Spijkenisse zijn woensdagochtend rond 04.30 uur twee mannen beroofd terwijl zij in een geparkeerde auto zaten. Volgens een woordvoerder van de politie werd het tweetal benaderd door drie mannen die langs de auto liepen. Zij vonden de auto mooi en wilde een kijkje aan de binnenkant nemen. Toen de inzittenden de deur open deden werd er een vuurwapen getrokken en moesten de slachtoffers hun bezittingen afgeven. Daarna gingen de verdachten ervandoor. Niemand raakte gewond.
Volgens de politie gaat het om drie donkergetinte verdachten van tussen de 18 en 20 jaar. Tijdens de beroving droegen zij zwarte kleding. Er is nog niemand aangehouden.

Dinsdag 22:00 uur - Gewonde na steekincident Westersingel

Aan de Westersingel in Rotterdam is dinsdagavond omstreeks 22.00 uur een man gewond geraakt bij een steekincident. Agenten kwamen af op een melding en troffen een man met verwondingen aan. Het slachtoffer is door de ambulance behandeld.
Volgens de politie vond er voor het incident een vechtpartij plaats tussen de dader en het slachtoffer. Daarbij zou de dader een mes hebben getrokken. De politie heeft nog niemand aangehouden en is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben.