nieuws

De Roon: 'Ik sluit niks uit'

Marten de Roon werkt met het Nederlands elftal toe naar de duels tegen Marokko, Ivoorkust en Luxemburg. De oud-middenvelder van Sparta kende in Engeland een sportief bewogen seizoen bij Middlesbrough.
"We hebben met Middlesbrough een lastig seizoen achter de rug waarin we gedegradeerd zijn. Ik ben blij bij het Nederlands elftal te zijn. Hier kun je lekker op het veld staan om wat vertrouwen op te doen." De ex-speler van het Italiaanse Atalanta Bergamo moest wennen aan het niveau van de Engelse competitie, maar De Roon kijkt met een positief gevoel terug op zijn spel: "Ik denk dat ik redelijk heb kunnen spelen en kunnen laten zien dat ik wel mee kan in de Premier League."
Hij baalt ervan dat zijn ploeg gedegradeerd is: "In de tweede seizoenshelft hebben we als team heel matig gepresteerd. Dat is teleurstellend. Je houdt er een slecht gevoel aan over, terwijl je misschien meer had gehoopt."
De Roon, die positief spreekt over Boro en de supporters van de club, sluit echter niks uit over zijn toekomst in Engeland: "Op dit moment ben ik gewoon nog Middlesbrough-speler en zo ga ik er ook na dit seizoen in. Maar ik ben een voetballer en die wil altijd op het hoogste niveau spelen. Het is lastig om te zeggen."