SPARTA

Sparta naar Voren! Édouard Duplan spreekt vol liefde in terugblik op zijn tijd op Het Kasteel

| Foto:
| Foto:
Een vrolijke sfeer tijdens de nieuwste aflevering van Sparta naar Voren! Presentator Frank Stout is op vakantie dus neemt Bart Nolles vandaag de honneurs waar. Met een speciale gast aan tafel: oud-speler Édouard Duplan.
Niet zomaar een gast, want in de uitzending van deze week schoof de duurste Sparta aankoop ooit aan. Hij vertelt over wat hem in het dagelijks leven bezighoud, zijn liefde voor het voetbal en vooral de club Sparta. Duplan heeft een warm gevoel overgehouden aan zijn tijd in Rotterdam-West. “Zo’n club als Sparta, dat vind je nergens.”
Aan tafel werd de 7e plaats van Sparta gevierd en gerelativeerd. “Het geheim van de 7e plek is dat echt heel de selectie van Sparta nu ergens mee bezig is.” zegt Slotboom na het zien van de euforische beelden van zaterdag.
Sparta mocht na afgelopen weekend weer 3 punten bijschrijven en staat daarmee op een 7 e plek op de ranglijst. Een wilde sliding van Mike te Wierik leidde tot een penalty in de slotfase van de wedstrijd. Vito van Crooij wist deze feilloos te benutten, maar was het wel echt een penalty?
Het was na afloop nog lang onrustig op Het Kasteel, waar Anton Slotboom en Ruud van Os genoten van de derde helft. De heren aan tafel spreken ook over de verschillende tijden waarin Duplan voor Sparta speelde, waarin hij degradatie meemaakte maar ook goede tijden kende. Hij vertelt over zijn beste trainer in zijn Sparta tijd en de bijzondere manier van omgang die hij met hem had.