FEYENOORD

Feyenoord buigt dankzij goals Bullaude achterstand om in besloten oefenduel met Eindhoven

Ezequiel Bullaude na zijn debuut voor Feyenoord tegen Sparta
Ezequiel Bullaude na zijn debuut voor Feyenoord tegen Sparta © VK Sportphoto (Yannick Verhoeven)
Feyenoord heeft in een besloten oefenwedstrijd met 3-1 afgerekend met FC Eindhoven. Een vroege achterstand werd in een goede tweede helft op Varkenoord omgebogen in een Rotterdamse overwinning.
Al na 2 minuten is het raak voor de bezoekers, als een voorzet vanaf de rechterkant door Evan Rottier vrij kan worden binnengetikt. Een valse start voor het team van Arne Slot, die vanaf de tribunes toekijkt en de coaching over laat aan assistent John de Wolf.
Feyenoord heeft het moeilijk met de sterk presterende nummer twee uit de eerste divisie. Het gelegenheidselftal, vanwege de vele afwezige internationals, speelt nauwelijks kansen bij elkaar. Er is veel balverlies en positioneel stuurt Slot vanaf de tribune veel spelers naar de gewenste plek op het veld.
Na ruim half uur is er even schrik voor en over doelman Wellenreuther. Hij blijft liggen nadat een tegenstander tegen zijn hoofd aanloopt, als hij eerder bij de bal was. Uiteindelijk valt het mee en kan hij de wedstrijd vervolgen.

Tweede helft stukken beter

Na rust komt Noah Naujoks in de punt van de aanval lopen als vervanger van Dilrosun, die op rechtsbuitenpositie begon aan de wedstrijd. Naujoks laat zich direct zien met een volley die naast de goal van Eindhoven gaat. Het is de aanzet voor een kansenregen van Feyenoord in de tweede helft.
Uit een vrije trap van Taabouni wordt het alsnog 1-1. Ezequiel Bullaude knikt de bal prima binnen en maakt zijn eerste goal in het shirt van Feyenoord. Tien minuten later valt uit een vrije trap ook de 2-1. Na een overtreding op Paixao schiet Danilo de bal binnen, al wordt deze onbewust nog van richting veranderd.
Bullaude, die de laatste drie officiële wedstrijden als invaller het veld in mocht komen, tekent ook voor de 3-1. Nu is het goede voorwerk er van Naujoks, met een leep steekballetje. De Argentijn profiteert er optimaal van.
De Rotterdammers speelden in het laatste half uur nog een paar prima kansen bij elkaar. Gescoord werd er niet meer.
Feyenoord - FC Eindhoven 3-1 (0-1)
2’ 0-1 Rottier
48’ 1-1 Bullaude