nieuws

Overlast in regio door uitgelopen werkzaamheden op Schiphol

Het regende de afgelopen dagen klachten over vliegtuiglawaai boven onze regio. Oorzaak zijn uitgelopen werkzaamheden aan de Kaagbaan op Schiphol. Daarom moesten vliegtuigen een andere aanvliegroute kiezen.
De DCMR Milieudienst Rijnmond kreeg donderdag 200 klachten, vooral uit Rotterdam. Bergschenhoek, Delft en Gouda. Vrijdagochtend om 11.00 uur stond de teller al op 55.

Andere routes


Vliegtuigen van en naar Schiphol moesten andere routes nemen om op de luchthaven te kunnen landen. Dat had weer gevolgen voor het vliegverkeer van Rotterdam The Hague Airport naar Londen, aldus Steven van der Kleij.

Uitgelopen werkzaamheden


Volgens de milieudienst komt het grote aantal klachten doordat er vooraf was gezegd dat de overlast tot 24 mei zou duren. Maar de werkzaamheden aan de verlichting van de Kaagbaan zijn twee dagen uitgelopen. Dat wist nog niet iedereen, aldus Wilco Lindenberg van de milieudienst.
Maar wat volgens hem ook meespeelde, is dat veel mensen deze dagen buiten zitten vanwege het mooie weer. Dan vallen de vliegtuigen extra op, zegt Lindenberg.