nieuws

Feyenoord opent thuis tegen Utrecht

feyenoord_logo_NIEUW.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
feyenoord_logo_NIEUW.cropresize.1.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Feyenoord opent op zondag 8 augustus de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Excelsior gaat een dag eerder op bezoek bij De Graafschap. Een week later spelen beide Rotterdamse eredivisieclubs op Woudestein tegen elkaar.
Beide uitvoeringen van de Klassieker vinden plaats voor de winterstop: Feyenoord-Ajax vindt plaats op 19 september, Ajax-Feyenoord wordt gespeeld op 19 december.
In de eerste divisie speelt Sparta op maandag 16 augustus haar eerste wedstrijd. De ploeg van Jan Everse gaat dan op bezoek bij Go Ahead Eagles. De eerste thuiswedstrijd van de Kasteelclub is op vrijdag 20 augustus tegen FC Almere City. Op vrijdag 13 augustus komt FC Dordrecht voor het eerst in actie. Aan de Krommedijk is Cambuur dan de tegenstander. Sparta-FC Dordrecht staat gepland op 21 november.
In de eredivisie is komend seizoen één Europees ticket minder dan de afgelopen jaar te verdienen, vijf in plaats van zes. Nederland heeft recht op één Champions League-ticket, één startbewijs voor de voorronde van de Champions League en drie voor de Europa League.