ROTTERDAM

Het weer van vandaag: zonovergoten herfstdag en 19 graden

Het weer van vandaag
Het weer van vandaag © Ed Aldus
Het weer zorgt vandaag voor een prachtige herfstdag. Het is het zonnig met in de loop van de dag vanuit het westen ook wat sluierbewolking. Het blijft droog en het wordt 19 graden. De zuiden wind waait zwak tot matig.
Vanavond brede opklaringen en droog. In de loop van de nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe. Het blijft in de hele regio droog. De temperatuur daalt 12 graden langs de kust en acht graden in het oosten van de regio. Er staat een zwakke tot aan zee matige wind uit het zuiden.
Morgen is er veel bewolking aanwezig en blijft het in de ochtend droog. In de loop van de middag gaan er vanuit het westen enkele buien vallen. Het wordt 17 graden en er staat een tot matig toenemende zuidwestenwind.

Zaterdag regen, zondag zonnige perioden

Op zaterdag zorgt een storing voor bewolkt en regenachtig weer. Zondag ziet er beter uit met zonnige perioden en dan blijft het droog. Volgende week volgt een overgang naar wisselvallig weer met regen of buien. In het weekend wordt het 16 of 17 graden, na het weekend wordt het koeler met een middagtemperatuur dalend naar 14 graden.
Tussen 11 en 20 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,2 graden en de minimumtemperatuur 10,5 graden. Er valt gemiddeld 28,8 mm neerslag.