112

112-nieuws: Verwarde man van balkon gehaald in Vlaardingen | Barendrechter rijdt expres voetganger aan

In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en het meest opvallende 112-nieuws van donderdag 22 september en de voorgaande avond.

20:59 - DSI haalt verwarde man van balkon in Vlaardingen

Hulpdiensten hebben donderdag urenlang de handen vol gehad aan een verwarde man in de Vlaardingse Datheenstraat. De man wilde van een balkon springen. De politie zette een springkussen neer en schakelde een onderhandelaar in om de zaak tot een goed einde te brengen.
Uiteindelijk hebben specialisten van de Dienst Speciale Interventies de man van het balkon gehaald. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. Daar wordt bekeken welke zorg hij nodig heeft.
Een speciaal team van de politie heeft de man van het balkon gehaald
Een speciaal team van de politie heeft de man van het balkon gehaald © MedIAtv

20:03 - Arrestatie na hoogoplopende ruzie om auto

De politie heeft in Rotterdam-Lombardijen iemand opgepakt na een flinke vechtpartij. In de Dumasstraat was ruzie ontstaan over de vraag van wie een auto was. Daarna vlogen meerdere personen elkaar in de haren.
De politie was afgekomen op de melding van een steekpartij. Maar dat bleek niet het geval.

18:01 - Tunnelbuis Beneluxtunnel richting Den Haag dicht

Door een ongeluk in de Beneluxtunnel is de linkertunnelbuis in de richting van Den Haag afgesloten. De weg wordt naar verwachting rond 20:00 weer vrijgegeven.

14:10 - Barendrechter rijdt opzettelijk met auto voetganger aan én tegen een gevel

Een 25-jarige man uit Barendrecht is in St. Willebrord aangehouden omdat hij met opzet een Brabander heeft aangereden. De Barendrechter had ruzie met het 20-jarige slachtoffer. Toen deze wegliep ging de Barendrechter achter de man aan en reed hem aan. Ook knalde hij bij die manoeuvre met zijn voertuig tegen een woning.
Het slachtoffer rende vervolgens naar zijn huis. Daar kwam het tot een vechtpartij, waarbij een 23-jarig familielid van de Brabander ook gewond raakte. De Barendrechter moest eveneens naar het ziekenhuis. Hij is aangehouden voor poging doodslag.

13:51 uur - Appartement Rotterdam-Kralingen in brand

In een woning op de tweede etage van een appartementengebouw op de Taborstraat in Rotterdam-Kralingen is brand uitgebroken. Volgens een woordvoerder zag een omwonende vlammen op het balkon. Die sloegen over naar de binnenkant van het huis. De bewoners waren niet thuis. De brandweer heeft de brand geblust.

13:30 uur - Algerijnen met jetski uit Noordzee geplukt

De Zeehavenpolitie heeft donderdag twee Algerijnse jongemannen van de Noordzee geplukt. De mannen waren vermoedelijk in België opgestapt. Hun doel was waarschijnlijk Engeland. Het duo (18-20 jaar) raakte uit koers en kwam in de problemen. De twee zijn overgebracht na een ziekenhuis. Eén van de mannen was onderkoeld. Ze worden na hun behandeling overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

12:38 uur - Kettingbotsing A16 voor Brienenoordbrug richting Breda

Op de A16 zijn twee rijstroken dicht vanwege een ongeluk. Dat vond plaats voor de Brienenoordbrug op de A16 richting Breda. Meerdere auto's botsten daar op elkaar.

11:09 uur - Douane onderschept 700 kilo coke in Rotterdamse haven

De Douane heeft een lading van 700 kilo cocaïne (straatwaarde 52 miljoen euro) onderschept na een tip van de Amerikaanse anti-drugseenheid, de Drug Enforcement Administration (DEA). De drugs zat in een container in een lading bananenpuree uit Costa Rica die was aangekomen in de haven van Rotterdam.
De bananenpuree moest afgeleverd worden bij een bedrijf. Dat bedrijf heeft waarschijnlijk niets te maken met het drugstransport, schrijft het Openbaar Ministerie in een persbericht.

8:53 uur - Bakkerij Hellevoetsluis overvallen

De politie heeft woensdag in Hellevoetsluis een 33-jarige man opgepakt voor een overval op een bakkerij. De man kwam rond 16:30 uur de zaak aan de Moriaanseweg in Hellevoetsluis binnen. Hij had geen mes of vuurwapen bij zich en ging er zonder buit vandoor. Toch arresteerde de politie hem later in de avond.

7:05 uur - 40 automobilisten beboet voor rijden op noodstrook 's-Gravendijkwal

De politie heeft woensdag 40 automobilisten beboet omdat ze op de noodstrook reden van de 's-Gravendijkwal in Rotterdam-West. Er stond file, volgens de politie die een verkeerscontrole uitvoerde. "Ze dachten dat ze die zo konden omzeilen", aldus de politie op Instagram.
Nu moeten ze 150 euro betalen. De noodstrook op deze doorgaande weg is bedoeld voor spoedvervoer voor bijvoorbeeld ambulances.

6:45 uur - Driekwartier vertraging op A29 voor Haringvlietbrug richting Rotterdam door vrachtwagen met pech

De rechterrijstrook A29 richting Rotterdam voor de Haringvlietbrug was donderdagmorgen enige tijd dicht vanwege een vrachtwagen met pech. De vertraging liep op tot 45 minuten. Rond 09:30 uur was de weg weer vrij.

6:07 uur - Woning beschoten in Vlaardingen

Woensdagavond tegen middernacht beschoot iemand een woning aan de Piet Heinplaats in Vlaardingen. Er raakte niemand gewond. Getuigen melden dat er een kogelgat in de gevel zit en er een huls gevonden is op de stoep.
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag de sporen veiliggesteld en doet onderzoek naar de toedracht.
Iemand beschoot een huis aan de Piet Heinplaats in Vlaardingen
Iemand beschoot een huis aan de Piet Heinplaats in Vlaardingen © MediaTV

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl