RECHTSZAAK

Nieuwe aangifte tegen tot levenslang veroordeelde tramschutter Gökmen T. na weer een incident in De Schie

De Schie
De Schie © Rijnmond
In gevangenis De Schie in Rotterdam is opnieuw een incident geweest rond de tramschutter Gökmen T, die een levenslange celstraf uitzit. De Schie heeft aangifte gedaan maar het is nog niet duidelijk wat er is gebeurd.
Gökmen T. kreeg levenslang nadat hij in Utrecht vier mensen had doodgeschoten in een tram, in maart 2019. Tijdens de rechtszaak misdroeg hij zich door naar zijn advocaat te spugen.
In detentie zorgde hij voor meerdere, ernstige incidenten. Zou zou hij een bewaarder hebben gestoken met een scherp voorwerp dat hij uit een onderdeel van een koelkast had gefabriceerd.
In de recreatieruimte zou hij spullen hebben vernield en een pan met hete olie naar een medewerker van de gevangenis hebben gegooid. Gökmen T. ontkent dat het slachtoffer is geraakt door de vloeistof.

Bewaarder en getuige horen

Zijn advocaat heeft de beelden van het incident opgevraagd en wil een bewaarder en een getuige horen. Advocaat Temeltasch zegt het opvallend te vinden dat de incidenten pas ontstonden toen hij werd overgeplaatst naar De Schie. “In Vught was er eigenlijk niets aan de hand, in De Schie zijn er aan de lopende band problemen.”
Het OM in Rotterdam zegt dat het onderzoek naar het nieuwe incident nog loopt en dat er daarom nog geen details kunnen worden gegeven. Het zou minder ernstig zijn dan de poging moord met het scherpe voorwerp.

Altijd handboeien om

Gökmen T. zit sinds een jaar in een boeienregime in De Schie. Dat houdt in dat hij buiten zijn cel altijd handboeien omheeft. Hij is het er niet mee eens en heeft een beklagprocedure lopen.
Het is nog niet bekend wanneer de strafzaak over de geweldsincidenten in de gevangenis inhoudelijk wordt behandeld. Gökmen T. heeft levenslang gekregen maar na 25 jaar detentie kan wel worden bekeken of hij kan terugkeren in de samenleving. De geweldszaken waarvan hij nu wordt verdacht, zullen daarbij zeker een rol spelen.