nieuws

KNNV helpt 5500 padden oversteken tijdens paddentrek

© Wikipedia
De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) hebben zo'n 5500 padden veilig de weg over geholpen tijdens de jaarlijkse paddentrek in de regio Delfland.
Tussen 27 februari en 4 april hielpen zo'n 300 vrijwilligers padden en andere amfibieën oversteken. De trek begon dit jaar eerder en duurde ook veel langer dan vorig jaar, meldt de KNNV.
Dat had te maken met het weer, zegt Geert van Poelgeest van de KNNV. "Het was dit jaar warmer dan vorig jaar en daarnaast houden padden van regenachtig weer. Rond de 6 graden is ideaal." Vorig jaar duurde de trek van 20 maart tot 8 april.

Niet overleefd


Naast 5500 padden zijn ook ruim vierduizend andere amfibieën overgezet, waaronder de kleine watersalamander. Zo'n elf procent van de dieren heeft de oversteek helaas niet overleefd.

Minder padden


De natuurvereniging meldt ook dat er dit jaar minder padden zijn geregistreerd in Bergschenhoek en Maassluis. Ook in Vlaardingen hebben de diertjes het moeilijk. Verder leek de padden-stand in Delfland stabiel.