nieuws

Dode bij schietpartij Rotterdam

Bij een schietpartij op de Paardebloem in de Rotterdamse wijk Ommoord is zondagavond rond 22:30 uur een man doodgeschoten. Het slachtoffer stond bekend als Parsa.
Dat zeggen buurtbewoners en vrienden van de man. Parsa werd onlangs bekend door een veelbekeken YouTube-filmpje.
Het slachtoffer was samen met drie andere mannen aan het barbecueën toen een man met een capuchon het vuur op hem opende. De schutter stapte in een auto en ramde bij het wegrijden een schuurtje waarna hij spoorloos verdween.
Buurtbewoner: "Ik zat met mijn zoon zijn schoolwerk door te nemen, en ineens hoorde ik gegil en drie schoten. Mijn man zei: liggen liggen, en bel 112."
Hulpverleners probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar de man overleefde de schietpartij uiteindelijk niet. De politie heeft op de Zernikeplaats in Ommoord de vluchtauto gevonden. De dader is echter nog steeds voortvluchtig. De politie zoekt naar getuigen.
Buurtbewoners hebben geschokt op de schietpartij gereageerd. "Je krijgt hem nergens meer mee terug. Je kan praten: hadden we het maar in de tuin gedaan, en hadden we zus... Maar dat is allemaal achteraf."