112

112-nieuws: Bakker verstopt hennep in koekjes | Man raakt elektriciteitskabel tijdens klussen en raakt gewond

In Schiedam zat een bakker die drugskoekjes maakte
In Schiedam zat een bakker die drugskoekjes maakte © Politie
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en het meest opvallende 112-nieuws van vrijdag 23 september en de voorgaande avond.

19:00 uur - Man raakt elektriciteitskabel tijdens klussen en raakt gewond

In een filiaal van Kruidvat op de 1e Middellandstraat in Rotterdam-West is een man gewond geraakt. Hij was aan het klussen in de winkel, raakte daarbij een elektriciteitskabel en kwam onder stroom te staan. De man is met brandwonden aan zijn handen naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de winkel nog even gecontroleerd op brand, maar los van de verwondingen ging er verder niets mis.

9:41 uur - Politie rolt bakkerij van drugskoekjes in Schiedam op

De politie heeft zondag een bakkerij van drugskoekjes aan de Koolhovenstraat in Schiedam opgerold. De zoete lekkernijen werden gevuld met hennep. Na de inval arresteerde deze een 53-jarige Rotterdammer en 39-jarige Schiedammer.
Agenten namen 4800 koekjes en een voorraad dozen met koekjes die in een opslagbox lag in beslag. Die zijn vernietigd. Ook troffen ze 90 duizend euro cash aan. Die heeft de politie ook meegenomen.
De bakkerij bakte ook broden en andere gewone bakkersproducten, volgens de politie.

8:39 uur - Eigenaar gedumpte cavia's gezocht

De politie heeft dinsdag langs de Krommedijk in Dordrecht een mandje met zes cavia's gevonden. Dat heeft de politie donderdagavond bekend gemaakt. De dieren waren nat. De eigenaar van de gedupeerde diertjes is nog niet gevonden.

7:41 uur - Man opgepakt in Spijkenisse na betalen met gestolen pinpas

De politie Nissewaard heeft donderdagmiddag een 27-jarige man uit Nijmegen opgepakt op de Markenburgweg in Spijkenisse nadat hij betaald had met een gestolen pinpas. De politie kwam hem op het spoor na een melding die binnenkwam na een transactie bij een winkel aan de Lucebertstraat om 17:15.
Agenten gingen erop af, maar de man ging er toen snel vandoor in zijn auto. Op de Markenburgweg crashte hij. Daarna ging hij er vandoor, maar werd alsnog aangehouden. De passagier in zijn auto raakte lichtgewond.
De politie onderzoekt hoe de man aan de pinpas gekomen is, zegt een woordvoerder van de politie.
De politie pakte een man op die betaalde met een gestolen pinpas
De politie pakte een man op die betaalde met een gestolen pinpas © Politie

6:03 uur - Politie arresteert vechtersbaas bij ruzie in IJsselmonde over auto

In Rotterdam-IJsselmonde liep donderdagavond een ruzie over een auto uit op een vechtpartij. Volgens de politie deelden de vechtersbazen rake klappen uit. De politie arresteerde één verdachte.