VERKEER

Opgelet: A20 richting Hoek van Holland hele weekend dicht

Werkzaamheden aan de A20
Werkzaamheden aan de A20 © SCHIE
De A20 richting Hoek van Holland is komend weekend tussen het Kethelplein en Maassluis afgesloten vanwege werkzaamheden voor de Blankenburgverbinding. Weggebruikers worden omgeleid en moeten rekening houden met een langere reistijd. Daarna geldt vanaf maandag een gewijzigde verkeerssituatie op dit deel van de A20.
De weekendafsluiting gaat vrijdagavond om 22:00 uur in en duurt tot maandagochtend 05:00 uur. De opritten bij de Holysingel en de Marathonweg in Vlaardingen zijn vrijdag al vanaf 21:00 uur afgesloten. Op de rijbaan richting Rotterdam is tussen Maassluis en het Kethelplein de linkerrijstrook dicht. Om de bewegwijzeringsborden op de A4 tijdelijk aan te passen is vrijdagnacht en zondagnacht de Ketheltunnel richting Rotterdam enige tijd afgesloten. In de richting van Den Haag zijn af- en oprit 16 (Vlaardingen-Oost) en de parallelweg van de Beneluxtunnel enige tijd dicht.
Tijdens dit weekend wordt doorgaand verkeer richting Hoek van Holland omgeleid via de A4 en de N223. Verkeer vanuit Rotterdam/Delft naar Vlaardingen rijdt via de A20 afrit 10 Schiedam-Noord of A4 afrit 16 Vlaardingen-Oost. Verkeer tussen Vlaardingen en Maassluis kan omrijden via de Maassluissedijk. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.
In het weekend wordt dag en nacht doorgewerkt en daar kan de omgeving last van ondervinden. Zo zorgen verschillende werkzaamheden, zoals het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails, voor geluid in de omgeving. Mogelijk is ook verlichting van de bouwplaats te zien.

Nieuwe verkeerssituatie

Vanaf komende maandag is de situatie op de A20 richting Hoek van Holland gewijzigd. Bij afrit 8 Vlaardingen-West (Marathonweg) wordt de derde rijstrook opengesteld. Bij het nieuwe knooppunt Vlaardingen ligt de verbindingsweg naar de A24 klaar. Deze blijft afgesloten totdat de A24 in 2024 opengaat en tot die tijd gaat de snelweg hier terug naar twee rijstroken.
Dit is een verhaal van onze mediapartners SCHIE en WOS.