CHRISNATUURLIJK

Herfst in Chris Natuurlijk van 24 september

Herfst in Chris Natuurlijk
Herfst in Chris Natuurlijk © Pixabay
Het is herfst en Chris Natuurlijk plukt daar zaterdag vanaf 08:00 uur de vruchten van, want het gaat over appels, peren, geneeskrachtige kruiden van het seizoen en zaden.
Het is herfst. Op landgoed de Peerdegaerdt in Strijen, snoepen de varkens Ginger en Knor van de appels die van de bomen vallen. Van de onbespoten appels en peren en geneeskrachtige kruiden van het seizoen, maken ze op de Peerdegaerdt een zoete nectar. Tijdens een rondleiding over het landgoed leggen de bedenkers uit dat Floral Nectar geen honing is die van bijen wordt afgenomen, maar een nectar ter ondersteuning van alle bestuivers op het landgoed.
Hèlen Sturm en Lisette Kreischer met Floral Nectar van de Peerdegaerdt
Hèlen Sturm en Lisette Kreischer met Floral Nectar van de Peerdegaerdt © Rijnmond

Zaden in overvloed

Ook in de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid is de herfst ingevallen. Dat kun je merken aan de vele zaden in de tuin. Botanicus Melitta van Bracht legt uit hoe planten hun zaden verspreiden.
Zaden en bloemen van boshavikskruid
Zaden en bloemen van boshavikskruid © Rijnmond

Netten uit in de Biesbosch

In de Biesbosch gaan de netten uit voor een grootschalig onderzoek van Ravon naar jonge zoet- en zoutwatervissen in de Zuid-Hollandse Delta. De onderzoekers willen weten welke soorten waar hun kraamkamers hebben, welke eisen de dieren stellen aan het gebied waar ze opgroeien en welke soorten nu al profiteren van de opening in de Haringvlietsluizen.
Zegenvissen in de Biesbosch
Zegenvissen in de Biesbosch © Rijnmond

Vaste grond

Bianca Boer is in de studio om te vertellen over haar nieuwe dichtbundel Vaste grond. Daarin schrijft de Rotterdamse dichter, schrijver en beeldend kunstenaar over haar dementerende moeder, over moederschap en de veranderende rollen in het leven: een dochter, een moeder, een vrouw, een schrijver, een kunstenaar.
| Foto:
| Foto:
Zaterdag 24 september van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl