DE VERDIEPING

Luister terug: Deze Rotterdamse tweeling is gek van groen!

Kevin en Marvin Groen.
Kevin en Marvin Groen. © Ruud de Boer
Kevin en Marvin Groen zijn allesbehalve grijze stadsecologen. De Rotterdamse tweeling is jong en door hun blik op het weidse groen naast Spijkenisse waar zij opgroeiden, raakten ze helemaal verslingerd aan alles wat groeit en bloeit.
Net in de dertig zijn ze. Een paar jaar geleden ontdekten de Rotterdammers na een dna-test dat ze toch echt een eeneiige tweeling zijn. Hun doen en laten is er in elk geval naar: tot voor kort woonden de twee samen achter de Heemraadssingel en vorig jaar waren ze tot elkaar veroordeeld in een kleine camper in het oosten van Europa. Ze hebben over dat avontuur inmiddels een boek geschreven: ‘The Wild Wild East’.
De broers verwonderden zich over wat er allemaal in het oosten groeit en bloeit. En rondwandelt. Zo stonden de ‘Gebroeders Groen’ oog in oog met een heuse beer.
De mannen zijn ware duizendpoten, om maar een beestje uit de natuur een naam te geven. Ze onderzoeken, geven excursies en proberen jong en oud te enthousiasmeren voor biologie. Ze konden even tijd vrijmaken voor een lang gesprek in ‘De Verdieping’, dat je hieronder kan beluisteren!
Beluister hier het gesprek met de gebroeders Groen
‘De Verdieping kan je óók beluisteren als podcast! Abonneer je op ‘De Verdieping met Ruud de Boer’ door op een van onderstaande icoontjes te klikken: