FC DORDRECHT

FC Dordrecht is de ongelukkigste ploeg in flipperkastwedstrijd tegen MVV

MVV viert het openingsdoelpunt tegen FC Dordrecht
MVV viert het openingsdoelpunt tegen FC Dordrecht © VK Sportphoto - Shane Winsser
In de eerste divisie heeft FC Dordrecht vrijdagavond op eigen veld verloren. MVV zegevierde op de Krommedijk (1-2). Beide clubs zorgden voor een zeer vermakelijk duel.
Dit seizoen maakt FC Dordrecht regelmatig de reputatie van 'snelle starter' waar, omdat de ploeg van hoofdtrainer Michele Santoni vaak in de beginfase van de wedstrijd scoort. Vier van de zeven goals ontstonden voorafgaand aan het duel met MVV in de eerste zeven minuten van de wedstrijd. Na een klein minuutje voetballen was het al bijna raak voor de thuisploeg. Uit een voorzet van Boubakar Camara tikte Samuele Longo de bal na enkele seconden op de paal.
Michele Santoni na FC Dordrecht-MVV (1-2): 'Je staat wéér met lege handen'
Vervolgens ontstond er een levendige wedstrijd, waarin beide ploegen weinig voor elkaar onder deden. Zo stuitte MVV-spits Mart Remans op FC Dordrecht-doelman Liam Bossin en trapte Longo de bal op de vuisten van MVV-keeper Romain Matthys. Uiteindelijk namen de bezoekers de leiding. Uit een lage voorzet van Tim Zeegers scoorde Jarne Steuckers halverwege de eerste helft de 0-1.
Doelman Liam Bossin baalt van het openingsdoelpunt dat MVV tegen FC Dordrecht scoorde © VK Sportphoto - Shane Winsser
Na deze tegengoal liet Dordt het er niet bij zitten. De Schapenkoppen waren bijvoorbeeld gevaarlijk met Anouar El Azzouzi, die een hoekschop van Jari Schuurman maar net naast kopte. De gelijkmaker zou redelijk snel na het openingsdoelpunt vallen. Een afgeweken schot van Elso Brito was Matthys te machtig (1-1).

Hotseknotsbegoniavoetbal

Toen de gelijkmaker gevallen was, droogden de kansen in de eerste helft op. Maar dat werd na de pauze helemaal goed gemaakt. Camara schatte een doorgekopte bal van Longo goed in, waarmee hij aan de haal ging. De aanvaller van FC Dordrecht trapte echter in de korte hoek van MVV-keeper Matthys, die daar het schot keerde. In de vijftigste minuut kwam het team uit Maastricht weer op voorsprong. Aanvoerder Nicky Souren plaatste de bal in de linkerhoek van Bossin (1-2).
Vlak voor het uur had de thuisploeg het geluk aan haar zijde toen Koen Kostons de bal op de onderkant van de lat trapte. Na deze sterke fase van MVV beet FC Dordrecht van zich af. Zo schoot Mathis Suray een goede kans over, pakte Matthys in de rechterbovenhoek een volley van Schuurman en nam wederom Longo het Limburgse doel onder vuur.
Toine van Huizen moet zich rustig houden na FC Dordrecht-MVV (1-2)
In de slotfase dook MVV tweemaal plotseling voor het doel van FC Dordrecht op. Invaller Alessio Miceli speelde een bal dramatisch terug naar zijn keeper Bossin, die zijn ploeg in leven hield met een cruciale redding op het schot van Sven Blummel. De keeper van Dordt deed dat even later dunnetjes over met een geplaatste bal van diezelfde aanvaller van MVV. FC Dordrecht kreeg ook zeker kansen, met onder andere een schot van invaller Jaymillio Pinas op de paal. De drie punten gingen echter naar de bezoekers uit Maastricht.
Liam Bossin: man van de wedstrijd bij FC Dordrecht en 'Zidane-imitator'

FC Dordrecht - MVV 1-2 (1-1)

21' 0-1 Jarne Steuckers
28' 1-1 Elso Brito
50' 1-2 Nicky Souren
Opstelling FC Dordrecht: Bossin; El Azzouzi, Van Huizen, Van der Avert; Schippers (80' Wielzen), Schuurman, Reemst (60' Pinas), Brito (60' Savastano); Camara (66' Miceli), Longo, Suray