nieuws

Boulahrouz weer fit, Elia misdraagt zich

khalidboulahrouz.cropresize.tmp.jpg
khalidboulahrouz.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - International Khalid Boulahrouz is verrassend snel hersteld van de enkelblessure die hij dinsdag opliep. De Maassluizer trainde woensdag gewoon mee met Oranje, dat zich voorbereid op het eerste WK-duel tegen Denemarken.
Tegenover het goede nieuws over Boulahrouz staat een minder goed bericht over Eljero Elia. De aanvaller van HSV is door collega-international Ryan Babel gefilmd in zijn hotelkamer in het Hilton-hotel in Johannesburg, waar het Nederlands elftal verblijft.
In dat filmpje, dat op YouTube is te zien, laat Elia zich de term 'kanker-Marokkaan' ontvallen. Wie hij daarmee bedoelt is niet duidelijk. Bondscoach Bert van Marwijk heeft nog niet gereageerd op het voorval.
Het Nederlands elftal trainde woensdagochtend in Johannesburg onder toeziend oog van duizenden toeschouwers. Vele Afrikanen op de tribune hadden tot afgrijzen van Van Marwijk een Vuvuzela meegenomen.
De bondscoach raakte zichtbaar geïrriteerd door het geluid van de lange toeter. De aanwijzingen die hij wilde geven aan zijn spelers waren onverstaanbaar. Woensdagavond traint Oranje opnieuw, dan achter gesloten deuren.