112

112-nieuws: Demonstratie tegen politiegeweld na hardhandige arrestatie van Remon (42), die later overleed | Trekker ondersteboven op N214

Demonstratie tegen politiegeweld na hardhandige arrestatie van Remon (42), die later overleed
Demonstratie tegen politiegeweld na hardhandige arrestatie van Remon (42), die later overleed © MediaTV
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws uit de regio Rijnmond van zondag 25 september en de voorgaande nacht.

17:30 uur - Demonstratie tegen politiegeweld na fatale arrestatie in Rhoon

Enkele tientallen mensen protesteren zondagmiddag op het Schouwburgplein in Rotterdam-Centrum tegen politiegeweld, nadat de 42-jarige Remon uit Rhoon op 16 september om het leven kwam. Hij werd een week voor zijn dood hardhandig gearresteerd door de politie, in een verwarde en volgens de politie agressieve staat. Agenten gebruikten eerst een taser op Remon, daarna beet een politiehond hem. Hij werd in zorgelijke staat opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar na acht dagen in coma te hebben gelegen.
Er is nog veel onduidelijk over de avond waarop Remon werd gearresteerd. De Rijksrecherche doet onderzoek naar zijn dood. Familie en vrienden hebben een advocaat in de hand genomen, omdat ze het onderzoek van de politie niet vertrouwen. Ze zijn ervan overtuigd dat de hardhandige arrestatie Remon fataal is geworden. Volgens de politie was Remon in de auto naar het bureau en in de ambulance naar het ziekenhuis nog steeds agressief.
Bij zijn aanhouding zou hij verwondingen aan zijn hoofd en been zijn opgelopen, onder meer door de hondenbeet. Zijn lever en nieren werken niet meer, en tijdens zijn arrestatie zou Remon een hartstilstand van zes minuten hebben gehad. Na een CT-scan zien dokters dagen later dat er geen hersenactiviteit meer is en wordt er besloten om Remon te laten sterven. Door autopsie moet nog duidelijk worden wat de doodsoorzaak is geweest.

14:00 uur - Vluchtende winkeldief gooit vuurwapen weg en bijt agent in vinger

Twee winkeldieven hebben zaterdag aan het begin van de avond geprobeerd een winkel aan de Rotterdamse Coolsingel te beroven. De beveiligers van de winkel roken onraad en waarschuwden de politie. De beveiligers gingen achter de mannen aan, met hulp van opgeroepen agenten. Bij de Heemraadssingel kon een van de mannen worden aangehouden. De 21-jarige man uit Delfzijl beet één van de agenten in de vinger, maar de agent hield er niets aan over. Volgens een getuige had de verdachte onderweg iets weggegooid, dat bleek een vuurwapen te zijn.
De andere man, een 21-jarige uit Den Haag, had een tas bij zich met een vuurwapen en munitie. De mannen zitten vast en de vuurwapens en de munitie zijn in beslag genomen.

13:30 uur - Trekker ondersteboven op de N214

Agenten in de gemeente Molenlanden kregen zondagochtend de melding van een eenzijdig ongeval op de N214 ter hoogte van Giessenburg. Daar bleek een trekker met aanhanger ondersteboven te liggen. De bestuurder kwam met de schrik vrij, maar de schade aan de trekker, het wegdek en een lantaarnpaal is enorm.

11:45 uur - Bezorger moet cash en pizza's afstaan onder bedreiging met vuurwapen

Een pizzabezorger is door drie mannen beroofd van zijn pizza's en contant geld. Hij reed rond 04:10 uur de Bakkerstraat in Oud-Charlois in, daar stonden drie mannen bij een auto. De auto reed weg, de mannen bedreigden de pizzabezorger met een vuurwapen. De bezorger gaf zijn spullen af en raakte niet gewond. De drie verdachten liepen weg richting de Dorpsweg. De politie wist de auto te traceren en hield een 19-jarige Rotterdammer aan in een huis aan de Bakkerstraat. De drie berovers en het vuurwapen zijn nog niet gevonden. De politie is op zoek naar getuigen.

11:00 uur - Fietsen en scooter in brand gestoken, vlammen slaan over naar voormalig partycentrum Concordia

De brandweer is vannacht een tijd bezig geweest in 's Gravendeel. Daar sloegen de vlammen van een brandende scooter over op een naastgelegen gebouw aan de Doctor Bossersstraat; het voormalig partycentrum Concoria. Eerder brandden al drie fietsen af aan het Weegje. De politie onderzoekt of de twee branden aan elkaar zijn gelinkt. Brandweer en politie gaan uit van brandstichting.

07:00 uur - Twee gewonden en drie aanhoudingen na steekpartij bij Hofplein in Rotterdam

Door een steekpartij op het Weena, bij het Hofplein in Rotterdam zijn twee mannen ernstig gewond geraakt. Dat meldde de politie zondagochtend. Drie verdachten zijn aangehouden.
Twee gewonden en drie aanhoudingen na steekpartij bij Hofplein in Rotterdam
Twee gewonden en drie aanhoudingen na steekpartij bij Hofplein in Rotterdam © MediaTV
De twee slachtoffers van de steekpartij zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere mannen gingen er vandoor in een auto, maar konden korte tijd later worden opgepakt. De politie heeft ook één van de twee slachtoffers aangehouden als verdachte. De identiteit van verdachten en slachtoffers is nog niet bekend.
Aan de steekpartij bij het Hofplein ging volgens een politiewoordvoerder een ruzie vooraf. Een man is tussen de twee ruziënde mannen ingesprongen. Hij werd vervolgens zelf mishandeld en raakte ook gewond.

02:00 uur - Dure auto knalt op lichtmast, bestuurder spoorloos

Op de Vierhavensstraat in Rotterdam is vannacht een auto op een verkeerspaal gebotst. De bestuurder raakte niet gewond, de verkeerspaal is door de klap uit de grond gerukt. Het ongeval in Rotterdam-West gebeurde rond 02.00 uur op de kruising met de Keileweg. Volgens lokale media gingen beide airbags open door de klap tegen de verkeerspaal. De auto is weggetakeld.
Ook in Dordrecht klapte een auto op de paal van een straatlicht. De bestuurder van een witte BMW veroorzaakte een eenzijdig ongeval op de Toulonselaan. De lichtmast raakte flink beschadigd, van de voorkant van de BMW is ook niet veel meer over. De bestuurder is na de klap weggerend en nog altijd spoorloos.