'Krokodillen in natuurgebied Binnenmaas'

De gemeente Binnenmaas heeft een deel van een natuurgebied afgesloten, omdat er mogelijk krokodillen voorkomen. Iemand heeft in het buitendijkse gebied nabij Puttershoek 'twee krokodilachtige reptielen' gezien.

Een wandelaar belde afgelopen vrijdagavond de politie en meldde dat hij twee reptielen zag in het natuurgebied ten westen van Kuipersveer in de Hoeksche Waard. Zaterdag heeft de dierenpolitie met een reptielenexpert van Serpo onderzoek gedaan in het gebied. Daarbij zijn geen sporen van de krokodillen gevonden. 

Hekken


Op verzoek van de politie heeft de gemeente hekken geplaatst op de toegangspaden. Die worden later deze week weer weggehaald. Ook zijn er borden geplaatst om voetgangers te informeren over de melding.

"Ik zou het niet adviseren om daar te gaan zwemmen", zegt loco-burgemeester Arie Mol. "De hekken gaan dan wel weg, maar er worden borden opgehangen met 'kijk uit voor krokodillen'. Ja, als mensen hier gaan zwemmen, is het toch voor eigen risico."

"Als ik kleinkinderen had, zou ik ze hier niet meer laten zwemmen", zegt een inwoner van Kuipersveer. "Je bent zo een arm kwijt." Twee dames die op de fiets passeren zijn ook resoluut. "We wandelen best vaak in dat natuurgebied, maar nu zou ik het niet doen. Je hoeft het niet op te zoeken."

"Hoewel er niets is aangetroffen wat op de aanwezigheid van twee krokodillen wijst, wordt uit voorzorg gevraagd vooralsnog dus toch extra alert te zijn bij een bezoek aan het gebied", aldus de gemeente Binnenmaas. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: