nieuws

Eis dood Schiedamse krantenbezorgster: 10 jaar en tbs

Justitie heeft dinsdagmiddag 10 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen verdachte Biko M. voor het doodsteken van een krantenbezorgster in Rotterdam-West.
De rechtszaak is woensdagochtend begonnen tegen de 30-jarige man en verliep emotioneel en onrustig. Een van de zoons van het slachtoffer sprong over het hekje en bedreigde de verdachte. Hij werd tegengehouden door de parketpolitie.

Vrijspraak

De advocaat van Biko M. pleit voor vrijspraak. Volgens hem was de gezichtsherkenning onjuist, de beschrijving van de kleding die de verdachte aan zou hebben gehad klopt ook niet en kunnen aangetroffen sporen ook door hulpverleners zijn aangebracht. Hierdoor geldt de dna-match niet volgens de advocaat. In zijn laatste woord wilde de verdachte niets zeggen.

Anita van Dijk


Biko M. wordt ervan verdacht dat hij op 13 mei vorig jaar de Schiedamse Anita van Dijk heeft neergestoken. De vrouw werd rond kwart voor vijf 's ochtends zwaargewond gevonden op de Pasteursingel. Een week later overleed ze aan haar verwondingen.

Bewijsvoering


Onder de nagels van de vrouw en op haar jas is DNA gevonden van de verdachte. Ook zou een afgebroken deel van een mes zijn opgespoord, maar niet het mes zelf.
Biko M. heeft eerder ontkend dat hij iets met de steekpartij te maken heeft. De politie zou de verkeerde man hebben aangehouden. De verdachte is ook onderzocht in het Pieter Baan Centrum.