112

112-nieuws: Drugs gevangenis in geprobeerd te smokkelen met drone | Tiener gewond na aanrijding, bestuurder rijdt door

De drone waarmee is geprobeerd drugs de gevangenis binnen te smokkelen.
De drone waarmee is geprobeerd drugs de gevangenis binnen te smokkelen. © Politie Dordrecht
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van maandag 26 september en de avond ervoor.

20:54 - Tiener (13) gewond na aanrijding in Hellevoetsluis, bestuurder doorgereden

Een 13-jarige jongen is vanmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een auto in Hellevoetsluis. De bestuurder is doorgereden. Het slachtoffer werd rond 14:40 uur geraakt bij de rotonde Amnesty Internationaallaan / Rijksstraatweg. De tiener raakte gewond aan zijn armen, benen en gezicht.
De bestuurder die is doorgereden reed in een grijze auto, met vermoedelijk Duitse kentekenplaten. Na de botsing reed de bestuurder in de richting van de Lidl. De politie is op zoek naar getuigen.

19:23 - Twee personen betrapt die drugs gevangenis in wilden smokkelen met drone

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee personen opgepakt in Dordrecht die onder andere verdacht worden van het binnensmokkelen van drugs naar een gevangenis met een drone. De twee vielen op omdat ze in een auto zaten naast de Dordtse Penitentiaire Inrichting (PI) en 'ergens mee bezig waren'. Om die reden werd het duo al een tijdje in de gaten gehouden met camerabeveiliging.
Nadat de politie een controle wilde uitvoeren bij de inzittenden, stond er een drone op de grond. Aan de drone hing een pakketje met daarin een telefoon, een oplader en verdovende middelen. "Stuk voor stuk goederen die ten strengste verboden zijn in een PI", meldt de politie. De twee werden direct aangehouden en overgedragen aan de recherche.

15:50 - Bijna 2 duizend kilo cocaïne aangetroffen in Belgische vrachtwagen

De politie en de douane hebben zaterdag 1815 pakketten cocaïne aangetroffen in een vrachtwagen. Het voertuig reed die dag op de snelweg in de omgeving van Barendrecht. De vrachtwagen met Belgisch kenteken werd na een tip van de snelweg gehaald en gecontroleerd.
Nadat de deuren van de zeecontainer werden geopend, vielen honderden blokken met daarin cocaïne op straat. De pakketten hadden een gewicht van 1.822 kilo. De straatwaarde wordt geschat op ruim 191 miljoen euro. De bestuurder van de vrachtwagen was een 28-jarige Roemeen. Hij is aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid. Alle drugs zijn vernietigd.
De cocaïne viel uit de vrachtwagen toen de autoriteiten de deuren openden.
De cocaïne viel uit de vrachtwagen toen de autoriteiten de deuren openden. © Openbaar Ministerie Rotterdam

14:45 - 10 miljoen illegale sigaretten gevonden

De douane heeft in een container in de Rotterdamse haven 10 miljoen illegale sigaretten gevonden. De rookwaar was verstopt in een lading cacaobonen. Met de smokkel werd geprobeerd 2,4 miljoen euro aan accijnzen te ontduiken. De sigaretten zijn inmiddels vernietigd.
10 miljoen sigaretten in Rotterdamse haven gevonden
10 miljoen sigaretten in Rotterdamse haven gevonden © Douane

10:45 - Treinverkeer Schiedam-Delft weer hervat

Het treinverkeer tussen Schiedam en Delft heeft tussen 10:45 en 15:15 uur stilgelegen. Ter hoogte van de Kandelaar is de trein in botsing gekomen met een persoon. De toedracht wordt onderzocht.
Op Rotterdam CS is de stremming door NS gemeld
Op Rotterdam CS is de stremming door NS gemeld © MediaTV

Zondagavond 19:45 - Vrouw (69) op scootmobiel beroofd

In de Rotterdamse wijk Feijenoord is zondagavond rond 19:45 uur een 69-jarige vrouw op een scootmobiel beroofd in een tunnel tussen de Oranjeboomstraat en de Rose-Spoorstraat. Volgens de politie waren de daders drie jongens op een groene scooter. Eén van hen zou een schoudertas hebben gedragen.
Doordat de vrouw was beroofd had zij geen geld meer voor eten. Agenten hebben daarom een maaltijd voor haar gekocht. De politie vraagt iedereen die die avond wat gezien of gehoord heeft om zich te melden.
© Politie