FC RIJNMOND

Hans de Zeeuw in FC Rijnmond: 'Samenwerking tussen FC Dordrecht en Feyenoord staat op een lager pitje'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Hans de Zeeuw, Dennis van Eersel en Harry van der Laan
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Hans de Zeeuw, Dennis van Eersel en Harry van der Laan © Rijnmond
Tijdens de interlandperiode kwam van onze regioploegen alleen FC Dordrecht dit weekend in actie. Daarom schoof maandag algemeen directeur Hans de Zeeuw in FC Rijnmond aan, om over de groei van de eerstedivisionist te praten. "We willen met het stadion naar 5000 tot 5500 plaatsen", kondigt De Zeeuw aan.
Behalve FC Dordrecht werd ook het Nederlands Elftal uitgebreid behandeld. FC Rijnmond begon over de nipte 1-0 zege van Oranje tegen België. Analist Harry van der Laan keek naar de Derby der Lage Landen en was te spreken over de ploeg van bondscoach Louis van Gaal: "Hij verliest niet. Er wordt ook leuk gevoetbald. Ik vind het leuk dat Oranje veel creativiteit heeft. Dat geldt niet alleen voor de voorhoede, maar ook voor de achterhoede. We zijn de Brazilianen van Europa geworden."
Kijk hieronder naar de volledige uitzending van FC Rijnmond:
Hans de Zeeuw in FC Rijnmond: 'Samenwerking tussen FC Dordrecht en Feyenoord staat op een lager pitje'
Volgens Van der Laan kan Feyenoord-doelman Justin Bijlow, die gepasseerd werd bij het Nederlands Elftal, veel leren van Ajax-doelman Remko Pasveer. De keeper van de Amsterdammers stond twee keer in de basis van Oranje. "Hij is twee keer foutloos geweest. Daar moet Bijlow ook naartoe. Hij heeft meer talent dan Pasveer, maar Pasveer laat met zijn routine zien dat hij heerst in het zestienmetergebied", zegt de analist van FC Rijnmond.
Feyenoord-watcher Dennis van Eersel nuanceert de prestatie van Pasveer, die tegen Polen en België 'de nul' hield: "Bij alle keepers stipt Van Gaal ook de kritische punten aan. Niet alleen bij Bijlow, maar bij alle keepers tempert hij de prestaties. Zo zei Van Gaal over Pasveer dat de ballen die hij pakte, allemaal rollertjes waren."

'Samenwerking FC Dordrecht-Feyenoord op een lager pitje'

De Zeeuw nam aan de tafel van presentator Bart Nolles plaats om het laatste nieuws bij FC Dordrecht door te nemen. De Schapenkoppen staan in de eerste divisie voorlopig op de zestiende plaats met maar zeven punten. Afgelopen vrijdag verloren de Dordtenaren op eigen veld van MVV (1-2).
In het seizoen 2018/2019 kondigde FC Dordrecht een samenwerkingsverband met Feyenoord aan, maar dat is volgens De Zeeuw op een lager pitje gekomen. "Ik vind het zonde. Als we twee à drie grote talenten van Feyenoord zouden kunnen huren, dan zou FC Dordrecht echt stappen kunnen maken. Ook met de Turkse investeerder, Baris Hocaoglu, die we hebben."
De spelersbegroting van FC Dordrecht is gestegen naar 1,3 miljoen euro. De club maakt al stappen, stipt De Zeeuw aan. "In het beleidsplan hebben we gezegd dat we binnen vier jaar bij de eerste acht teams willen eindigen. Dat zou fantastisch zijn, maar je moet dat gefaseerd doen. We hebben al veel geld uitgegeven." Als Dordt daar wil komen, dan is een spelersbudget van minimaal 2,5 miljoen euro nodig. Volgens De Zeeuw behoort dat tot de mogelijkheden bij de club.
Hij benadrukt dat investeerder Hocaoglu graag iets bij de club wil neerzetten. "Hij heeft een bepaalde trots om dat te doen. Eén van de redenen waarom Hocaoglu voor ons koos, is dat het niet kan degraderen. Zo kun je bouwen aan de club. Stap voor stap."

'FC Dordrecht gaat voorlopig niet naar een andere locatie'

FC Dordrecht wil dit seizoen tussen plek 12 en 15 eindigen. "Dat is voor nu oké", zegt De Zeeuw, die met veel plezier naar de club blijft komen. Steeds meer sponsoren en supporters sluiten namelijk aan, maar het aantal stadionbezoekers zou volgens hem wat meer mogen zijn. "Ook zie je dat de gemeente meer interesse heeft en echt meedenkt. Zo gaan we praten over het stadion", kondigt De Zeeuw aan.
FC Dordrecht komt het veld op voor het duel met MVV
FC Dordrecht komt het veld op voor het duel met MVV © VK Sportphoto - Shane Winsser
Momenteel kunnen nog maar 4400 toeschouwers in het Matchoholic Stadion. Dat aantal moet met zo'n duizend plaatsen stijgen. De Zeeuw is optimistisch over de ontwikkelingen rondom het onderkomen van FC Dordrecht: "Ik hoop dat we aan het einde van dit seizoen gereed zijn om de eerste fase te kunnen doen. Zo moeten het restaurant en onze kantoortuin 'omhoog' trekken. Zoals het er nu naar uit ziet, gaan we niet naar een andere locatie."