nieuws

Gesigneerd Feyenoord-shirt verkocht voor 2550 euro

Bij een benefietveiling voor de Roparun is dinsdagavond een Feyenoordshirt voor maar liefst 2550 euro verkocht. Het gewilde kledingstuk is gesigneerd door alle spelers van de voetbalclub.
Havenondernemer Hans Vervat bood net zolang totdat hij het shirt mee naar huis mocht nemen. Hij ondervond daarbij flinke tegenstand van het GroenLinks-kamerlid LInda Voortman, die via de telefoon haar biedingen uitbracht.

In de slaapkamer


Maar van beide Feyenoord-fans had Vervat de langste adem. "Wij hebben een hele grote familie, we hebben hier met zijn allen voor gespaard", zei de havenondernemer na afloop. "Ik hang hem in de slaapkamer, dan kunnen we er elke ochtend en elke avond even naar kijken."

Signeren


Het signeren gebeurde op de dag dat Feyenoord kampioen werd in de eredivisie. De veiling werd georganiseerd door team 249. Dat team bestaat uit raadsleden en medewerkers van de gemeente Rotterdam, die meelopen in de Roparun.


De veiling bracht in totaal ruim 9000 euro op. Dat kwam mede door veilingmeester Joost Eerdmans, de Leefbaar Rotterdam-wethouder, die de prijs met humor vaak flink wist op te drijven.

Teamprestatie


GroenLinks-raadslid Judith Bokhove had als teamcaptain een eigen rol: "Ik heb natuurlijk gezorgd dat er tijdens de barbecue wat drank in zat en dan worden die mannen overmoedig. Het was wat dat betreft een echte teamprestatie."
Bokhove schat dat team 249 met alle acties voor de Roparun in totaal 20.000 euro heeft opgehaald.
De Roparun begint vrijdag en gaat van Parijs en Hamburg naar Rotterdam.