nieuws

Onderzoek naar 'bekentenis' moord Onno Kuut

Tattoo_Killers
Tattoo_Killers
Het Openbaar Ministerie laat aanvullend onderzoek doen naar een bekentenis die in 2013 door een man is afgelegd voor de moord op Onno Kuut.
Justitie zegt dat de man de bekentenis destijds in een 'emotionele opwelling' heeft afgelegd en beschouwt hem voorlopig als een getuige. Dat wekte donderdag tijdens een zitting op de Rotterdamse rechtbank de verbazing van de advocaten van de vier verdachten. Justitie zegde toe de kwestie verder te laten uitzoeken.
Het toegetakelde lichaam van Onno Kuut werd in maart 2009 in de duinen bij Hoek van Holland aangetroffen. Volgens justitie is hij voor zijn dood gemarteld.

Tattoo


De vier verdachten staan bekend als de 'tattoo-killers', vanwege de Chinese taoeages op hun rug. Onder hen zijn de broers Cor en Brian P. Het viertal zat al vast voor een poging tot liquidatie op de Amsterdamse crimineel Marlon D. in 2009. Zij kregen straffen tot 13 jaar cel.
Ook Onno Kuut behoorde tot de 'tattoo-killers'. Wat het motief is voor de moord is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft Kuut een verkeerde persoon geliquideerd in 2009 bij een pannenkoekenhuis langs de A4.

Brit


De advocaten hekelden donderdag de lange duur van het onderzoek. Verder vroegen zij zich af waarom een vijfde, Britse verdachte niet in het beklaagdenbankje zit. Deze man zou telefonisch contact hebben gehad met de twee auto's die bij de vindplaats van Kuut in Hoek van Holland zouden zijn geweest.
Die auto's worden gelinkt aan de vier verdachten. Ook zou de Brit over de telefoon hebben gezegd 'dat het met Kuut is opgelost'. Volgens justitie geldt de man nog steeds als een verdachte.
De Rotterdamse rechter neemt op 15 juni beslissingen over de voortgang van de zaak.