VERKEER

Maastunnel van noord naar zuid dit najaar wekenlang dicht door werkzaamheden

De Maastunnel
De Maastunnel © Rick Huijzer
De Maastunnel zal dit najaar bijna een maand gedeeltelijk worden afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. Van 17 oktober tot en met 12 november is de tunnel van noord naar zuid dicht. Daarnaast is de tunnel komende 6 oktober ook dicht vanwege een veiligheidsoefening.
De werkzaamheden aan de tunnel moeten worden gedaan vanwege een lekkage in de rijvloer in de westelijke tunnelbuis (van noord naar zuid). De waterkerende laag werkt daar niet naar behoren. Waterkeringen zorgen ervoor dat vocht niet kan binnendringen.
Volgens de gemeente is deze lekkage niet gevaarlijk, maar is het voor het langdurige gebruik van de tunnel belangrijk om dit wel snel te repareren. Om monteurs de ruimte te geven zal de westelijke tunnelbuis van 17 oktober 00:30 uur tot 12 november 06:00 uur afgesloten zijn. Op een aantal momenten moet ook de oostelijke buis van de tunnel (van zuid naar noord) een tijd dicht. Welke momenten dat zijn, is niet bekend gemaakt.

Veiligheidsoefening

Op donderdag 6 oktober wordt een veiligheidsoefening gehouden waardoor de Maastunnel een deel van de dag niet gebruikt kan worden. Tussen 13:00 en 20:00 uur zijn beide tunnelbuizen voor autoverkeer dicht. Deze oefening moet eens in de vier jaar worden uitgevoerd, samen met de hulpverleningsdiensten binnen de gemeente Rotterdam.
De fietstunnel en voetgangerstunnel zijn in de periode van de werkzaamheden wel begaanbaar. Alleen op 6 oktober, de dag van de veiligheidsoefening, niet. Op die dag kunnen fietsers en voetgangers een kort moment van de dag, ongeveer vijftien minuten, niet door de Maastunnel. Het tijdstip waarop dat gebeurt zal de gemeente later bekend maken.
| Foto:
| Foto: