RECHTER

Man uit Ridderkerk veroordeeld voor het naar beneden gooien van zijn eigen zoontje van 1 jaar

Het onderzoek dat op 5 januari 2019 werd gepleegd in de Fresiastraat in Ridderkerk
Het onderzoek dat op 5 januari 2019 werd gepleegd in de Fresiastraat in Ridderkerk © MediaTV
De rechter heeft een 45-jarige man uit Ridderkerk veroordeeld die zijn eigen eenjarige zoontje van één hoog naar beneden had gegooid. Hij krijgt achttien maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk.
In januari 2019 stond de man met zijn vrouw en kind op de galerij van de flatwoning aan de Fresiastraat in Ridderkerk. Het kind viel naar beneden en belandde in het gras. Het jongetje van net één jaar oud liep uiteindelijk betrekkelijk lichte verwondingen op.
De moeder deed aangifte tegen de man, maar die ontkende. Volgens de rechter geven getuigenverklaringen de doorslag. Met name een vrouw die haar hond uitliet, had verklaard dat ze de man ‘iets had zien gooien’.

Ruzie

Het echtpaar zou ruzie hebben gehad. Uit de zitting van twee weken geleden kwam naar voren dat er de nodige problemen in de relatie waren en dat met name de man zich slachtoffer voelde.
De straf is lager dan de 27 maanden cel die het OM in Rotterdam heeft geëist. De rechter zegt dat niet bewezen is dat het kind ook werd gewurgd voordat het naar beneden werd gegooid. Ook vindt de rechter dat poging doodslag niet is bewezen, wel poging zware mishandeling. Tot slot heeft de berechting te lang geduurd en dat leidt tot een beperkte strafkorting.
Na de celstraf blijft de man onder toezicht van de reclassering. Hij mag geen contact zoeken met zijn vrouw en moet haar en zijn zoon een schadevergoeding betalen van bijna 13 duizend euro.

Slechte start

De rechter: “De verdachte heeft er voor gezorgd dat zijn zoon op zijn minst een zeer slechte start in het leven heeft gekregen en mogelijk de rest van zijn leven last zal hebben van het handelen van zijn vader.”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl