WEER

Het weer van vandaag: veel regen

Het weer van dinsdag 27 september 2022
Het weer van dinsdag 27 september 2022 © Rijnmond
Vandaag is er veel bewolking en komt de zon maar mondjesmaat tevoorschijn. Verder vallen er talrijke buien met kans op onweer, korrelhagel en veel regen. Het wordt slechts 12 of 13 graden. Er staat een matige westenwind, aan zee staat eerst nog een krachtige noordwestenwind.
Vanavond en vannacht gaan de buien door en daarbij kan nog steeds lokaal veel regen vallen. De temperatuur daalt naar 9 graden langs de kust en 6 graden in het oosten van de regio. Er waait een zwakke tot matige westenwind.
Morgen zien we af en toe de zon en vallen verspreid over de regio enkele buien. In de middag komt de temperatuur uit op een graad of 14. Het is verder rustig weer, er staat slechts een zwakke tot matige westenwind.

Vooruitzichten

Op donderdag en vrijdag is de zon wat vaker te zien en overheerst het droge weer. De grootste kans op een bui is dan nog weggelegd voor donderdagochtend. Vrijdag lijkt het tot aan de avond droog te blijven.
In de nacht naar zaterdag passeert een actieve storing met regen, daarachter volgen buien, in de namiddag en avond gaat het opnieuw voor langere tijd regenen. Er wordt dan opnieuw flink wat regen verwacht. Op zondag zien we af en toe zon en vallen er buien. De temperatuur loopt op naar ongeveer 17 graden.