nieuws

Gezin huis uitgezet na drie branden in vier maanden

Een gezin uit een flat in Papendrecht keert niet meer terug naar huis. Vrijdagochtend vroeg was er voor de derde keer in een vier maanden tijd brand in hun woning.
Of er sprake is van bedreigingen richting het gezin, kan verhuurder Woonkracht10 niet zeggen.
"De recherche en brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarom kan ik op sommige vragen nog geen antwoord geven, maar de veiligheid van onze bewoners staat voorop'', zegt manager wonen Roos Schreuder van Woonkracht10.
De woningcorporatie heeft per brief aan de andere flatbewoners laten weten dat het gezin definitief niet terugkeert.
Schreuder: "De bewoners van de getroffen flat kunnen door de brandschade niet naar huis. Maar ook als dat wel het geval is geweest, zou dat niet gebeurd zijn. Wij vinden het niet verstandig dat zij terug naar de woning gaan."
De bewoners zelf zijn geschrokken en woedend: "Een keer brand kan. Bij de tweede keer waren we er al klaar mee. Nu hoeven we deze mensen nooit meer te zien."
Volgens sommige andere flatbewoners gaat het om een labiele vrouw. "Ze was niet in staat om zelfstandig in een flat te wonen."
Woonkracht10 stuurt vandaag nog een brief aan de bewoners van de flat. ''Daarin worden ze voorlopig geïnformeerd. Als het rechercheonderzoek is afgerond komt er ook een bewonersbijeenkomst", besluit Schreuder.
Vooralsnog staat die bijeenkomst gepland voor aanstaande woensdag.
Bij de brand raakte niemand gewond. Wel haalden brandweerlieden en omwonenden meerdere huisdieren uit het huis van de buren.