112

112-nieuws: Auto belandt in water bij Alblasserdam | TUI-vlucht vertrekt na blikseminslag voor de tweede keer

In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van dinsdag 27 september.

18:30 - Auto belandt in water bij Alblasserdam

Auto in het water in Alblasserdam
Auto in het water in Alblasserdam © Peter Stam
Een 21-jarige vrouw uit Alblasserdam schoot uit de bocht en belandde met haar auto in het water.
De vrouw wist de deur open te doen en zichzelf te bevrijden. Zij heeft verwondingen aan haar hand, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
Haar auto was er slechter aan toe. Een omstander schoot te hulp en ging te water om de auto vast te houden. De brandweer loste de meneer af en zorgde dat de auto niet wegzakte naar de bodem.

18:00 - TUI-vlucht vertrekt na blikseminslag voor de tweede keer

Vliegtuig landt
Vliegtuig landt © Rijnmond
Passagiers van vlucht OR 1611 hoorden dinsdagochtend een klap nadat ze een half uur in de lucht waren. De captain legde uit dat het een blikseminslag was. Tui besloot niet door te vliegen naar het Canarische Eiland Fuerteventura, maar uit voorzorg terug te keren naar Rotterdam.
Een woordvoerder van Tui zegt dat een vliegtuig een blikseminslag kan hebben. Soms kan het wel een gaatje of beschadiging veroorzaken.
Normaal gesproken wordt een vliegtuig bij een eerstvolgende stop gecontroleerd. In dit geval was de eindbestemming nog vijf uur verder, dus vond Tui terugkeren verstandiger. "Men kan het wat overdreven vinden, maar better safe than sorry."
Uit het onderzoek bleek geen schade. Dus de passagiers vlogen dinsdagmiddag voor tweede keer naar het Canarische Eiland.

17:00 - 4 uithalers 90 dagen langer vast

Drugs onderschept door Douane
Drugs onderschept door Douane © Rijnmond
Vier uithalers blijven 90 dagen langer zitten. Dat besliste de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank op dinsdag. De mannen worden verdacht van het invoeren van 902 kilo cocaïne. 
De verdachten hebben hun acties gefilmd. Deze beelden zal het Openbaar Ministerie tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak vrijgeven.
De Rotterdamse mannen werden eerder deze maand betrapt toen de Douane een scan maakte van een container. Naast cocaïne vond de Douane ook een hotelcontainer, dat is een container waar de mannen waarschijnlijk lange tijd in hebben gezeten. Er lagen 18 sporttassen in gevuld met eten en drinken.
De verdachten zijn tussen de 26 en 34 jaar oud. Ze zitten vast en vandaag heeft de rechter besloten dat hun voorarrest met 3 maanden wordt verlengd.

10:30 - KNMI: code geel in onze regio

09:30 - Twee ongelukken in twee buizen Beneluxtunnel

In twee buizen van de Beneluxtunnel richting Den Haag zijn ongelukken gebeurd. De vertraging is een kwartier. Toevallig gebeurt dat ook nog eens op de ochtend die als de drukste van dit jaar in de boeken komt te staan. Rond 09:50 was de weg vrijgegeven.

08:45 - Huishoudelijke hulp pint 15 duizend euro van bejaarde

De politie heeft een 41-jarige Rotterdamse aangehouden voor het bestelen van de vrouw waar ze als huishoudelijke hulp werkte. De verdachte zou van de 87-jarige dame de pinpas hebben gestolen. Daarmee haalde ze 14.500 euro uit de automaat.
De oudere vrouw miste tijdens de zomer haar pinpas.
De familie maakte zich pas zorgen toen plotseling grote bedragen werden gepind. Na het bekijken van de camerabeelden van de geldautomaten werd de hulp door de politie ontmaskerd. Bij de aanhouding had ze de pinpas nog op zak.