nieuws

50 mensen belagen agenten in Rotterdam-West

Een aantal agenten is donderdagavond belaagd in de Vierambachtsstraat in Rotterdam-West. Politiemensen werden door een groep van vijftig omstanders bekogeld. Een van de relschoppers vernielde de ruit van een politieauto.
Surveillerende agenten zagen dat een groepje mannen een bromfietser lastig viel.
"We kregen een melding van een groep jongeren waarvan één iets uit een rugzak van een bromfietser wilde pakken", vertelt politiewoordvoerder Wessel Stolle.

Bedreigd


De man wilde zich vervolgens niet legitimeren en verzette zich hevig tegen zijn arrestatie. Ook kwamen er steeds meer mensen om de agenten heen staan.
"Collega's van ons zijn belaagd. Niemand is daarbij gewond geraakt", vertelt Stolle. "Het was een situatie waarin mijn collega zich bijzonder bedreigd voelde. Het lukt bijna niet om de man geboeid de bus in te krijgen."

Bekogeld


Stolle laat weten dat collega's ook bekogeld zijn. "De agenten waren in eerste instantie met z'n tweeën, maar uiteindelijk is er versterking bij gekomen, waaronder collega's te paard. Dat dit nodig is, is onacceptabel."
Uiteindelijk keerde de rust terug. De politie is nog op zoek naar de mannen die zich met het geheel bemoeiden, waaronder iemand die de ruit van een politieauto heeft vernield.

Camerabeelden


De politie gaat camerabeelden bekijken en roept omstanders, die eventueel gefilmd hebben, op om de beelden te uploaden op de website van de politie.
De man is meegenomen naar het politiebureau. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.