nieuws

Stembureau moet wijken voor optreden Jan Keizer

borgsate.cropresize.tmp.JPG
borgsate.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - In het woonzorgcentrum Borgsate in Rotterdam kan voor het eerst in jaren woensdag 9 juni niet gestemd worden voor de Tweede Kamer omdat er 's middags een optreden is van Jan Keizer.
De ouderen moeten nu naar andere stembureau's die honderden meters verderop liggen. Veel mensen zijn slecht ter been en halen dat niet meer. Diverse mensen waren daarom van plan om niet te gaan stemmen.

Grote verrassing

Rita Suiker, coördinator Welzijn in de Borgsate is verrast door de beslissing van de gemeente. Ze ging er tot vorige week nog van uit dat er gewoon een stembureau in het woonzorgcentrum zou zijn, maar ontdekte dat Borgsate ineens niet meer op de lijst stond.
"Ik vind het heel raar, Veel mensen kunnen niet meer zelfstandig de weg naar de Goede Herderkerk of de Wilgenborgh vinden. We hebben wel busjes gevraagd en geprotesteerd bij de deelgemeente, maar daar moeten we nog steeds antwoord op krijgen. En ik ga niet op mijn knieën liggen. We laten in samenwerking met vrijwilligers en familieleden nu maar busjes rijden", aldus Suiker.

'Concert en stemmen gaan niet samen'

Volgens hoofd Yvonne van Stiphout van de afdeling Publiekszaken van de gemeente Rotterdam kan een optreden en een stembureau niet samen. "De Borgsate is geschouwd door onze controleurs. Er bleek toen dat dit niet samen gaat. We zijn direct in overleg gegaan met het huis. Ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar ik heb alle vertrouwen in het schouwrapport van onze controleurs."
Inmiddels heeft de gemeente Rotterdam laten weten dat er tussen 10 en 12 uur een extra busje van de gemeente de ouderen naar en van het stembureau brengt.
Jan Keizer laat via zijn management weten geen enkel probleem te hebben met een stembureau; "Als het aan Jan had gelegen hadden de mensen daar gewoon kunnen stemmen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd."