DIEREN

Het is dierendag, maar deze vijf wachten nog steeds op een nieuw baasje

Geef jij een van deze dieren een nieuw thuis?
Geef jij een van deze dieren een nieuw thuis? © Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Vandaag is dierendag: dé dag om je hond, kat, goudvis of parkiet uitgebreid in het zonnetje te zetten. Of op sociale media. Toch wachten vandaag nog tientallen beestjes op een nieuwe eigenaar. We zetten de vijf langstzittende asieldieren uit de regio voor je op een rijtje. Zit jouw nieuwe maatje ertussen?

1. Hero zoekt de held die hem adopteert

Hero is een jonge knapperd op zoek naar liefde
Hero is een jonge knapperd op zoek naar liefde © Dierenzorgcentrum Louterbloemen
Naam: Hero
Leeftijd: 1,5 jaar
Dier: Mechelse Herder
Waar: Dierenzorgcentrum Louterbloemen, Dordrecht
Hoe lang in het asiel: 284 dagen
Mechelse herder Hero heeft er ondanks zijn jonge leeftijd al een aardig bewogen leven opzitten. Met 284 dagen in het asiel is hij verreweg de langstzittende bewoner van Louterbloemen. Volgens het asiel is Hero een uiterst vriendelijke en gezellige hond, maar wel met wat destructieve trekjes.
Hero moest wegens privéomstandigheden weg bij zijn vorige baasje. Vanwege zijn jonge leeftijd en lange tijd in het asiel mist hij daarom nog een cruciaal stukje opvoeding. "Wij geven hem die hier natuurlijk zo goed als we dat kunnen, maar wij zijn geen vervanging voor het opgroeien in een warme thuisomgeving", vertelt één van de medewerksters van het asiel. Haar collega's en zij zijn ervan overtuigd dat Hero in een goed huis nog veel kan leren en tegelijkertijd veel kan bieden.
Hero is een zogenaamde 'hoog-risico hond'. Dat betekent niet per se dat Hero zelf agressief is, maar dat hij tot een soort behoort die over het algemeen gefokt wordt voor beetkracht, aanvalsbereidheid en vasthoudendheid. "Dat zijn bijvoorbeeld ook honden zoals husky's, pitbulls en rottweilers", legt de medewerkster uit. Het betekent dus vooral dat Hero bij een incident een groter risico kan vormen. Omgaan met andere honden of katten is dan ook niks voor Hero. Daarnaast is hij vanwege zijn formaat niet geschikt om met kinderen onder de 12 jaar te spelen.
Vanwege zijn turbulente verleden lijdt Hero nogal aan verlatingsangst en heeft hij behoefte aan duidelijke structuur. Maar uit de ervaringen binnen het asiel blijkt gelukkig ook dat Hero vooral liefde en aandacht wil en daarmee een ideaal maatje voor het juiste baasje kan zijn.
Wil jij meer weten over Hero of ben je er al van overtuigd dat je hem een warm huis kunt bieden? Klik dan hier.

2. Bailey zoekt een speelveld om te voetballen

Bailey is zelden zonder haar bal te vinden
Bailey is zelden zonder haar bal te vinden © Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Naam: Bailey
Leeftijd: 5,5 jaar
Dier: Mechelse Herder
Waar: Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Hoe lang in het asiel: 503 dagen
Met bijna 500 dagen in het asiel is Mechelse Herder Bailey zeer toe aan een warm mandje, een vriendelijk gezicht en héél wat speelruimte. De 5,5 jaar oude Bailey heeft energie te over en gebruikt die het liefste terwijl ze achter een bal aan rent. Daarnaast is Bailey een speurneus die graag uitgedaagd wordt om zich eens even goed in te spannen.
Bailey kwam anderhalf jaar geleden in het asiel terecht omdat haar baasje de zorg voor het hondje niet meer kon opbrengen. Bailey is als puppy niet goed gesocialiseerd, waardoor ze in de omgeving van andere honden snel in de stress schiet en agressief kan worden. Voor Bailey is een plek met veel buitenruimte dan ook een belangrijke voorwaarde om zich goed op haar plek te voelen.
Aan haar toekomstige eigenaren de taak om Bailey niet alleen bij te benen, maar ook de structuur te bieden die deze jonge hond nodig heeft. Als ze dat niet krijgt, kan ze nog wel eens vervelend gedrag gaan vertonen. Wie haar de tijd, ruimte en aandacht gunt die ze nodig heeft, krijgt er een vrolijk gezelschap bij. "Bailey is de beste voetballer van het asiel, ze vindt het heerlijk om te apporteren en met haar speelgoed te gooien. Het is de hoogste tijd voor een eigen speelveld!"
Wil jij meer weten over Bailey of ben je er al van overtuigd dat je haar een warm huis kunt bieden? Klik dan hier.

3. Bink is een hond met een handleiding

Bink is een hond met een handleiding
Bink is een hond met een handleiding © Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Naam: Bink
Leeftijd: 2,5 jaar
Dier: Duitse Herder
Waar: Dierenopvangcentrum Spijkenisse
Hoe lang in het asiel: 324 dagen
Toen Duitse herder Bink in januari 2022 bij de dierenopvang in Spijkenisse terechtkwam, zag het er niet goed voor hem uit. Bink was onhandelbaar, agressief en er leek geen houden meer aan. Zijn eigenaren kwamen langs voor een deskundig advies over euthanasie. Gelukkig voor Bink zagen de verzorgers van het asiel nog een sprankje hoop aan de horizon en boden zij aan om Bink op te nemen en een nieuw thuis voor hem te vinden.
Voordat het zover was moest Bink een flinke verandering in zijn gedrag maken, wisten de medewerkers van het asiel. "Wij zagen kans voor vooruitgang en de afgelopen maanden hebben we ook echt gezien dat dat is gebeurd", vertelt een medewerkster over Bink. Hoewel Bink nog steeds erg op zijn hoede is bij vreemden, is het vertrouwen in mensen wel langzaamaan aan het terugkeren. Bink heeft dan ook ruim de tijd en aandacht nodig om aan iemand te kunnen wennen. Hij heeft zich al meermaals bewezen. "Bij een aantal vaste medewerkers gaat het echt heel goed."
Volgens de medewerkster heeft Bink een flink erf nodig om over te waken. Een plek waar hij vooral zijn ding kan doen en altijd een warm hok heeft om te schuilen als het nodig is. Bink is geen hond die goed andere honden, kleine kinderen of andere vormen van drukte kan verdragen. Bink heeft een handleiding. Het liefst maakt hij lange wandelingen met alleen de natuur en zijn eigenaar om zich heen.
Wil jij meer weten over Bink? Klik dan hier.