nieuws

Roparun van start in Parijs en Hamburg

321 teams zijn zaterdag van start gegaan in de Roparun. Het startsein voor de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam en Hamburg naar Rotterdam werd rond 11.30 uur gegeven.
In Hamburg gaf presentatrice Sylvie Meis het startsein. Oud-atlete en Rotterdamse Nelli Cooman deed dat in Parijs. De teams van 8 lopers leggen 527 kilometer af in 3 dagen. Tussen Hamburg en Rotterdam is de afstand 40 kilometer langer. De voortgang van de teams kan live worden gevolgd.
Rond 18.00 uur waren in Hamburg alle teams onderweg. In Parijs gaat de start van teams door tot middernacht. Volgens Arie Wezemer van de Roparun-organisatie is het team van de KMA in Breda de hekkensluiter. "Grote kans dat ze als een van de eersten binnenkomen. Die lopen zo hard."
De teams lopen non-stop. Komende maandag arriveren ze tussen 11.00 en 19.00 uur in Rotterdam. Daar worden ze feestelijk binnengehaald op de Coolsingel.

Doneren voor kankerpatiënten


De deelnemers halen geld op voor ziekenhuizen en het verblijf van kankerpatiënten. Vorig jaar werd 5,4 miljoen euro ingezameld. Bij aanvang van de Roparun is dit jaar 2.270.000 euro toegezegd aan de teams en de organisatie van de Roparun. Via de site
kan de komende dagen volop gedoneerd worden. Vorig jaar was de eindstand ruim 5,4 miljoen euro.

Roparunvirus


De Roparun bestaat al 26 jaar. Mensen die er aan meedoen hebben het over het Roparunvirus, zei een van hen vrijdagochtend op Radio Rijnmond:
''Het blijft elke keer weer leuk. Als je maandag op de Coolsingel bent en dinsdag ontwaakt, dan denk je: dit doe ik nooit meer. Maar woensdagochtend begint het alweer te kriebelen. Dat noemen ze het Roparunvirus.''

Volg de Roparun via Twitter