nieuws

Zanger Rotterdamse formatie De Likt ziekenhuis in geslagen

Jordy Dijkshoorn in het Erasmus MC.
Jordy Dijkshoorn in het Erasmus MC. © Immanuel Spoor.
Zanger Jordy Dijkshoorn van de Rotterdamse hiphopformatie De Likt is vrijdagavond in Rotterdam zwaar mishandeld. Hij ligt met nekletsel in het ziekenhuis.
De 27-jarige hiphopartiest was met vriend en manager Immanuel Spoor in de Biergarten toen hij besloot nog iets op te gaan halen in zijn werkruimte in het Schieblock. Terugkerend naar het Hofplein kreeg hij rond middernacht ruzie met twee mannen bij de tunnel onder het spoor.
De mannen haalden flink uit. Door de klappen verloor Dijkshoorn korte tijd het bewustzijn. Zijn mishandelaars namen daarna de benen.

Gebroken nekwervel


Toen de rapper weer bijkwam, wist hij naar het Hofplein te lopen en alarm te slaan. Hij is daarna naar het Erasmus MC gebracht. Volgens vader Rob Dijkshoorn heeft Jordy een gebroken zesde nekwervel. Ook had hij een forse hoofdwond en tal van andere wonden. "Op dit moment gaat het redelijk met hem", aldus Dijkshoorn.

Getuige


De politie onderzoekt de mishandeling. Een woordvoerder laat weten dat het slachtoffer zich vlak na de mishandeling weinig kon herinneren. De recherche bekijkt nu of er camerabeelden zijn van de mishandeling.
Ook worden getuigen opgeroepen om zich te melden bij de politie. Eén getuige heeft zich volgens Immanuel Spoor al bij hem gemeld. "Hij vertelde dat twee mannen Jordy te grazen namen en dat ze er duidelijk op uit waren om zoveel mogelijk schade aan te richten."

Optredens De Likt gecancelled


De optredens van De Likt zijn voorlopig allemaal afgezegd. De band zou zaterdagavond in Kijkduin optreden.