112

112-nieuws: Fietser naar ziekenhuis na aanrijding in Ridderkerk | Man draait gaskraan open in Rhoon; tien huizen ontruimd

Politie
Politie © Rick Huijzer
In dit liveblog houden we je op de hoogte van het 112-nieuws van woensdag 28 september.

20:45 uur - Fietser naar ziekenhuis na aanrijding in Ridderkerk

Een fietser is woensdagavond aan de Oudelande in Ridderkerk aangereden door een auto. Volgens een woordvoerder van de politie was de fietser aanspreekbaar, maar dusdanig gewond dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Over de precieze toedracht van het ongeval is nog niets bekend.

11:21 uur - Man draait gaskraan open in Rhoon; tien huizen ontruimd

In Rhoon zijn tien huizen ontruimd in een straat, omdat iemand de gaskraan open heeft gedraaid. Dat meldt de brandweer. De thuiszorg waarschuwde de brandweer omdat deze een gaslucht rook, waarna deze ter plekke is gekomen.
Het ging om een verwarde man die drie gaspitten heeft opengezet. Daarom werd besloten om meerdere woningen enige tijd te ontruimen. De man krijgt passende hulp aangeboden.

11:20 uur - Twee rijstroken dicht in de Heinenoordtunnel door ongeluk

In de Heinenoordtunnel richting Rotterdam is een ongeluk gebeurd. Hierdoor zijn twee rijstroken afgesloten. De weg was rond 12:45 uur vrij.

09:55 uur - Man die conductrice bespuugd had nog 1,5 jaar cel te gaan

De politie heeft op Rotterdam CS een man aangehouden die de conductrices van twee opeenvolgende treinen het leven zuur maakte. Ook bleek hij nog 1,5 jaar gevangenisstraf in Polen open te hebben staan. De man wordt uitgeleverd.
De man zat zondag in de trein van Vlissingen naar Rotterdam. Op station Kruiningen-Yerseke werd hij uit de trein gezet nadat hij geen vervoersbewijs had en de conductrice bespuugd. De man nam vervolgens de volgende trein en werkte ook daar niet mee toen de conductrice in díe trein een kaartje wilde zien. Op CS werd de man aangehouden. Bij de naamscontrole kwam zijn openstaande gevangenisstraf naar voren.

08:40 uur - Politie vindt in Capelle aan den IJssel grote partij nepkleding

De politie heeft dinsdagmorgen in Capelle aan den IJssel een 'enormge hoeveelheid' neppe designerkleding gevonden, in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Rivium Boulevard. De politie kwam een persoon op het spoor via een anonieme tip, die in valse merkkleding zou handelen. Dat leidde naar het bedrijfscomplex in Capelle.
Op foto's is te zien dat het gaat om onder andere jassen, truien, schoenen en riemen. De verkoopwaarde van de nepkleding wordt geschat op 450 duizend euro.