nieuws

Vrouw die hand in hand liep met vriendin afgetuigd in Rotterdam

Schouwburgplein Rotterdam
Schouwburgplein Rotterdam
Een vrouw van 18 die met haar vriendin naar de bioscoop was geweest, is op het Schouwburgplein in Rotterdam in elkaar geslagen. De mishandeling gebeurde dinsdag aan het begin van de avond, zo maakte de politie zaterdag bekend.
Een meisje van zo'n 15 jaar oud zag de twee vrouwen hand in hand lopen en zei daar wat van. Daarna ging ze één van de vrouwen te lijf. Ze sloeg met haar vuisten tegen het gezicht en buik van het slachtoffer.
Andere meisjes riepen er een jongen bij die ongeveer 12 jaar oud was, en die trapte de vrouw nog tegen de schouder. Het slachtoffer liep blauwe plekken en kneuzingen op. De daders zijn nog spoorloos.

Ophef


Het nieuws zorgde zaterdag direct voor veel ophef op Twitter. Onder andere Rotterdamse politici hebben de mishandeling in felle bewoordingen veroordeeld. De VVD in Rotterdam heeft een debat aangevraagd. De daders moeten worden opgespoord en keihard worden aangepakt, vinden de liberalen.
Tanja Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam noemt het nieuws "verschrikkelijk" en hoopt dat de daders snoeihard worden aangepakt.
PvdA-raadslid Fatima Talbi wil de daders "keihard inklemmen met school, ouders en politie om dit soort dwaas gedrag in de kiem te smoren!" Ze wenst het slachtoffer en haar vriendin beterschap.
Rotterdammer en oud-Tweede Kamervoorzitter Frans Weisglas vraagt zich af of we nog tuchthuizen hebben in ons land.